"SLATKE MUKE" ZA PIKSIJA, RAJKOVIĆ I DMITROVIĆ DOBILI KONKURENCIJU: Srpski golman blista u Belgiji!
Foto: Starsport©

u formi života

"SLATKE MUKE" ZA PIKSIJA, RAJKOVIĆ I DMITROVIĆ DOBILI KONKURENCIJU: Srpski golman blista u Belgiji!

Ilić se pominje i kao naslednik Milana Borjana u Crvenoj zvezdi

Objavljeno:

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi može da razmišlja o najnovijem rešenju na golu "Orlova", uz Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića.

U pitanju je golman belgijskog Kortrajka Marko Ilić.

Ilić već sedam mečeva nije primio gol, a u ukupnom poretku deli prvo mesto sa golmanom prvoplasirane ekipe Rojal Union, Entonijem Morisom.

Kada je u pitanju broj primljenih golova, Kortrajk je dozvolio 22, a manje je primio samo iznenađujući lider, Rojal.

- U Kortrajku sam već duže od godinu dana i mogu slobodno da kažem da se osećam kao da sam oduvek tu. Zadovoljan sam svojom formom i počastima koje dobijam u okviru kluba i prvenstva Belgije, koje nije nimalo lako za igranje. Sve ekipe su jako kvalitetne, veliki broj vrhunskih igrača nastupa u belgijskim klubovima, tako da je odluka za prelazak u Kortrajk bio prava, to se sada i vidi. Uživam u fudbalu, što se odražava i na moje partije, za koje se nadam da će biti još bolje u budućnosti - izjavio je Ilić.

Marko Ilić
foto: Starsport©

Nekadašnji golman Vojvodine i Voždovca igrao je za mlađe selekcije Srbije, a dva puta je pozivan i na okupljanje seniora za koje još uvek nije nastupio.

- U Kortrajku imam sve uslove da napredujem i budem još bolji, što trenutno i jeste moj primarni cilj. Između nas i trećeplasirane ekipe razlika je samo šest bodova, i cilj u narednom periodu jeste da poboljšamo svoj plasman na tabeli i uključimo se u borbu za plasman u evropska takmičenja. Mislim da kvalitetom to zaslužujemo, cela ekipa vredno radi i mislim da ćemo u narednom periodu tu atmosferu iz kluba preneti i na teren u vidu što većeg osvojenog broja bodova - zaključio je Ilić.

On se pominje i kao jedan od mogućih naslednika Milana Borjana u Crvenoj zvezdi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.