BIVŠI FUDBALER CRVENE ZVEZDE OSTAO BEZ KLUBA: Završio je svoju misiju u holandskom fudbalu
Foto: Starsport©

NAJBOLJA STVAR ZA SVE

BIVŠI FUDBALER CRVENE ZVEZDE OSTAO BEZ KLUBA: Završio je svoju misiju u holandskom fudbalu

Ove sezone Luka Ilić igrao je samo na pet utakmica za Tvente

Objavljeno: 12:00h

Posle tri i po godine, Luka Ilić je završio misiju u holandskom fudbalu. Srpski vezista na polusezoni napušta Tvente za koji je ove sezone igrao samo na pet utakmica i vraća se u Mančester Siti sa kojim je pod ugovorom do narednog leta.

Engleski klub će verovatno pokušati da pozajmi Srbina još negde do isteka ugovora, a nije isključen ni prevremeni raskid saradnje. Suština je da će Ilić ove zime tražiti novu sredinu za nastavak karijere.

Ilića je Mančester Siti kupio u leto 2017. godine od Crvene zvezde za 5.500.000 evra u paketu sa bratom Ivanom. Ostavio ga je na pozajmici u Zvezdi uz uslov da na makar 12 utakmica odigra po 60 minuta kako bi se ostvarili odrđeni bonusi. Taj uslov nije ispunjen pošto je Ilić na samo šest utakmica imao minutažu od minimum 60 minuta. Napustio je Zvezdu u leto 2019. i Siti ga je automatski prosledio na pozajmicu u tadašnjeg holandskog prvoligaša Bredu gde je u prvoj szeoni upisao dva gola i tri asistencije na 16 prvenstvenih mečeva.

Luka Ilić
foto: Starsport©

Breda je ispala u drugu ligu, ali je Ilić ostao još jednu sezonu u kojoj mu se priključio i brat Ivan. U drugoj ligi je bio standardan i dao pet golova uz četiri asistencije na 25 mečeva. Mlađi brat Ivan je ostavio bolji utisak i prešao na pozajmicu u Veronu koja ga je letos i otkupila, dok je Luku uoči prošle sezone pozjamio Tvente.

Uglavnom je bio standardan ali nije ostvario napredak kakav se očekivao. Tvente ga je pozajmio i za ovu sezonu ali je posle šest meseci doneta odluka o rastanku. Za godinu i po dana u Enshedeu, Ilić je upisao po dva gola i asistencije na 29 utakmica.

- Niko nije na dobitku u trenutnoj situaciji i zato je najbolja stvar za obe strane da se rastanemo - rekao je Tventeov direktor Jan Struer. O Ilićevoj daljoj sudbini će odlučiti Mančester Siti.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.