TADIĆ NA PRAZNIČNOM INTERVJUU ZA HOLANDSKE MEDIJE: Kapiten Ajaksa, za igru njegovog upotrebio srpsku izreku!
Foto: Profimedia

znao šta da kaže

TADIĆ NA PRAZNIČNOM INTERVJUU ZA HOLANDSKE MEDIJE: Kapiten Ajaksa, za igru njegovog upotrebio srpsku izreku!

Toliko je taktičkii dobar, da zapravo svaki put vodimo 1:0 ukoliko na teren prenesemo nejgove ideje

Objavljeno:

Blagi osmeh na licu Dušana Tadića. Ne i potpuni. Razlozi: pobeda u derbiju nad Fajenordom (2:0), začinjena golom srpskog reprezentativca u Roterdamu, ali i tek drugo mesto na tabeli Eredivizije pred pauzu usled praznika.

Najviše zbog nešto labavijeg stava branioca titule, koji posle 17 kola gleda u leđa PSV-u, iako je kapiten Kopljanika uveren da je poredak posledica propusta velikana iz Amsterdama, a ne preporoda tima iz Ajndhovena.

- Isključivo je naša greška što je šampionat ovako izjednačen. Previše smo bodova izgubili, iako smo primili malo golova (četiri). Matematičko čudo je kako se to desilo, ali je frustrirajuće. Šampion se postaje tako što na svakoj utakmici dajete sve od sebe, a ne da svaki čas igrate nekoliko procenata ispod maksimuma - p(r)oziva Tadić kolege sa „Johan Krojf“ arene.

Kako sam primećuje u prazničnom intervjuu za Voetbol internešnl, Ajaksu se osvetio stav „lako ćemo“.

- Rekao sam saigračima posle poraza od AZ Alkmara da smo izgubili zato što nismo dali sve od sebe. Primetio sam da u Erediviziji imamo problema posle mečeva Lige šampiona. Jednostavno, razmišljamo da će nam biti lako, u mi u Srbiji imamo izreku koja kaže da ništa ne pada sa neba. Moramo da se izborimo za svaki bod -

Trenutno su tri kandidata za titulu spakovana u samo četiri boda razlike.

- Bila bi šteta da ne postanemo prvaci još jednom. Moramo da budemo šampioni. Možda je to razlika u odnosu na Fajenord ili PSV. Možda je posmatračima sa strane holandsko prvenstvo u ovom trenutku izjednačeno, ali ja bih i dalje voleo da budem prvak u martu -

Kao najveću snagu Ajaksa Dušan Tadić izdvaja trenera Erika ten Haga.

- Toliko je taktičkii dobar, da zapravo svaki put vodimo 1:0 ukoliko na teren prenesemo nejgove ideje. Sve nam sažvaće, naše je samo da to predstavimo. Na primer, pred meč sa AZ-om održao je tri sastanka po 45 minuta. Rekao nam je 15 puta šta je snaga rivala i kako može da nas ugrozi. Pričao je tačno kako Oven Vijndal može da nas ugrozoi. I, kako da krivite trenera kad je baš kapiten AZ-a nameastio gol za pobedu. Naš strateg je zaluđenik, ništa ne prepušta slučaju. Svaki put nas iznenadi - dodao je Dušan Tadić.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.