NAJGORI PENAL U ISTORIJI: 'Majstor' uzeo zalet skoro sa CENTRA TERENA pa šutnuo URNEBESNO kilavo! (VIDEO)
Foto: Prinstcreen/Facebook/Football Planet

umorio se usput...

NAJGORI PENAL U ISTORIJI: 'Majstor' uzeo zalet skoro sa CENTRA TERENA pa šutnuo URNEBESNO kilavo! (VIDEO)

Ako se sećate, sličan penal sa istim ishodom, ali nešto kraćim zaletom, videli smo na meču Kupa Argentine, o čemu smo pisali u februaru ove godine

Objavljeno:

Izvođenje penala je psihološka igra između izvođača i golmana, posebno kada je vrhunski nivo fudbala u pitanju.

Dok se neki igrači drže tradicionalnog šutiranja, odnosno zaleta od nekoliko metara te snažnog i preciznog šuta, ima i onih koji nastoje da eksperimentišu.

U svetu fudbala, barem kada je vrhunski nivo, po načinu šutiranja penala poznat je Žoržinjo. Vezista Čelsija zaskoči pre šuta te tako prevari golman koji obično već završi na zemlji - to je uspelo u finalu EURO-a, ali tako nije bilo u polufinalu Lige nacija...

Zatim, upravo taj način izvođenja penala je koštao Italiju direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo jer je vezista brazilskog porekla promašio dva penala u kvalifikacijama protiv Švajcarske.

Do sada smo se u prošlosti nagledali dosta tragikomičnih penala koji se definitivno ubrajaju u grupu najlošije izvedenih kaznenih udaraca u istoriji.

Možda i najapsurdniji penal ikada stiže nam iz Afrike. Nije poznato o kojem igraču se radi i koje takmičenje je u pitanju, ali njegov užasni šut je postao viralan.

Naime, ovaj fudbaler je uzeo zalet od 30 metara (od bele tačke), otišao je praktično skroz do kruga koji označava centar igrališta i krenuo da trči.

Trčao je pravolinijski, zatim cik-cak, zastajao, sve u želji da zavara golmana, ali kada je stigao do lopte usledio je sramotan šut. Šutirao je tako, kao da se umorio dok je stigao do bele tačke.

Golman je to sve dobro prozreo, bacio se u svoju desnu stranu i odbranio bez većih problema, a očajni tragičar se hvatao za glavu. Bar je dobro zabavio prisutne - koji ne navijaju za njegov tim...

Ako se sećate, sličan penal sa istim ishodom, ali nešto kraćim zaletom, izveo je na meču Kupa Argentine Gonsalo Koronel, o čemu smo pisali u februaru ove godine. Uporedite ih pa procenite koji je gori.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.