PRIČA JUNAKA PROLETERA: Oženio se sudijom, samo Lalatoviću nije mogao da odbrani penal!
Foto: Starsport©

sad je u žiži

PRIČA JUNAKA PROLETERA: Oženio se sudijom, samo Lalatoviću nije mogao da odbrani penal!

Nakratko je otišao u Ararat Jermeniju, ali se ove sezone vratio u Novi Sad i trenutno sa Proleterom zauzima visoko 10. mesto sa 18 bodova - uz gol razliku 13:27

Objavljeno:

Golman Nikola Petrić je definitivno junak 16. kola Superlige.

Golman Proletera Nikola Petrić "preko noći" je dospeo u žižu fudbalske javnosti, pošto je u nedelju veče usporio Partizan u borbi za šampionsku titulu!

Petrić je sredinoim drugog poluvremena uspeo da pročita Rikarda Gomeša i odbrani mu penal, dok je pritom imao još nekoliko sjajnih intervencija kojima je izludeo crno-bele i "naterao" ih da prvi put u sezoni ne zatresu mrežu u domaćem šampionatu.

Karijeru je počeo u rodnom Borcu iz Čačka gde je bio do 2015. godine, odakle se preselio u redove Čukaričkog. Na Brdu je ostao dve godine, a mnogi pamte da se baš u dresu Čuke oženio fudbalskim sudijom Tamarom Pavlović koja je tada delila pravdu na Superligi za žene.

- Ja nisam znao da je ona sudija. Čuo sam za nju, ali nisam povezao lik i ime. Upoznali smo se na proslavi Borca iz Čačka. Tek posle sam shvatio ko je zapravo ona, a fudbal nas je spojio jer smo se sve bolje razumeli kako je vreme prolazilo. Zajedničke teme su se samo nizale, a ljubav prema fudbalu je sve pogurala - rekao je Petrić svojevremeno u jednom intervjuu:

- Drugari se stalno šale sa mnom i pitaju me da li mi pokazuje žute i crvene kartone. Žuti često, crveni baš retko. Konačno imam nekog ko me razume sve u vezi s fudbalom. Kad nekoj drugoj ženskoj osobi kažem “levi bek”, one me pitaju šta mi je to. Tamara mi je i najbolji drug i supruga. Razume se u moj posao, tu je i kad je dobro i kad je loše.

Partizanu je u nedelju odbranio penal, ali 2017. nije uspeo nijednom da zaustavi šut Nenadu Lalatoviću sa bele tačke. Telegraf je tog leta bio na pripremama Brđana, gde je tadašnji trener posle treninga odlučio da testira Petrića.

Ulog je bilo piće posle večere, a Lalatović je tvrdio da će dati sve tri penala. Kada je dao tri, proširio je opkladu na pet. I - svih pet je pogodio na majstorski način. Velika je šteta samo što nismo uspeli da snimimo prvu seriju jer je u njoj viđen i najlepši udarac. Bocnuo je Lalatović loptu i prevario Petrića, a u nastavku pogledajte ostale četiri serije:

Iz Čuke je Petrić otišao u Mladost iz Lučana, da bi u januaru 2018. krenuo put Švedske - u Bromapojkarnu. Tamo se zadržao polusezoni u pojačlo je grčki Panacaiki, a od 2019. do 2021. je bio čuvar mreže Proletera.

Nakratko je otišao u Ararat Jermeniju, ali se ove sezone vratio u Novi Sad i trenutno sa Proleterom zauzima visoko 10. mesto sa 18 bodova - uz gol razliku 13:27.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.