VELIKO POJAČANJE STIŽE NA ENFILD: Sjajne vesti za "redse", a posebno za Klopa i Alisona!
Foto: EPA/Noushad Thekkayil

premijer liga

VELIKO POJAČANJE STIŽE NA ENFILD: Sjajne vesti za "redse", a posebno za Klopa i Alisona!

U Liverpulu misle o svemu

Objavljeno:

Liverpul se pojačao. Naravno ne u igračkom smislu, za to treba čekati januar, ali je Klop dobio ogromnu pomoć u vidu novog stručnog štaba.

Klaudija Tafarela se mnogi sečaju, osvojio je sve sa Brazilom, bio simbol Parme početkom devedesetih i jedini strani golman u Seriji A, tada najboljoj ligi na svetu. Za Brazil je u deset godina branio više od 100 puta. Sa Galatasarajem je osvojio u finišu karijere Kup UEFA, sa Parmom se domogao titule u KPK i dva italijanska kup, praktično, sem Lige šampiona Tafarel je osvojio sve. Dovoljno je reći da je branio u dva finala Mundijala, kako rekosmo dobio ono 1994. da je osvojio dve Kopa Amerike, da je bio i svetski i južnoamerički prvak sa mladom reprezentacijom Brazila osamdesetih.

Alison Beker
foto: EPA/Neil Hall

Ovaj velikan će sada biti trener golmana u Brazilu, a Klopova namera je jasna. On je idol Alisona Bekera, trebalo bi da mu pomogne, od trenera golmana tu je i Džek Robinson, a ispred njega je i Džek Ahtenberg koji će deliti dužnost sa Tafarelom.

Podsetimo, osim Alisona, u timu Liverpula je i naslednik, još jedan Brazilac, u pitanju je Marselo Pitaluga. Ovaj 17-godišnjak je stigao iz Fluminensea, svetski je prvak sa Brazilom u konkurenciji do 17 godina, a interesantno je kako je došao u klub.

Naime, stariji brat Alisona Bekera, veteran Mjuriel Beker brani za Fluminense i on je preporućio klinca iz kluba kao neverovatan potencijal. Redsi su reagovali i od ove godine Pitaluga je priključen prvom timu slavnog kluba. Sada će imati priliku da uči od Tafarela.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.