EDIN DŽEKO VODIO INTER DO VAŽNE POBEDE: Tim iz Milana korak bliži osmini finala!
Foto: EPA/Matteo Bazzi

liga šampiona

EDIN DŽEKO VODIO INTER DO VAŽNE POBEDE: Tim iz Milana korak bliži osmini finala!

Sada čekaju ishod meča koji igraju Šerif i Real Madrid

Objavljeno:

Inter je napadao, Hacegan uz "pomoć" VAR-a poništavao golove Ivana Perišića i Lautara Martineza, ali je veliku nervozu i nezivesnost na Đuzepe Meaci prekinuo Edin Džeko. Sa dva gola, iskusni napadač iz Bosne i Hercegovine nije slomio je otpor Šahtjora, uništio mu nade za opstanak u Evropi ove sezone i sebi otvorio put ka osmini finala - 2:0 (0:0).

Džeko je začarani prostror pred protivničkim golom prvo probio u 61. minutu, kada je odbijenu loptu zakucao u mrežu Anatolija Trubina, dok je šest minuta kasnije krunisao sjajan prodor i centaršut Ivana Perišića.

Nerazuri su se probili na lidersku poziciju grupe D i obezbediće prolaz u osminu finala ukoliko Real Madrid večeras bude slavio u Tiraspolju.

FK Inter
foto: EPA/Matteo Bazzi

Inter nije bio efikasan, ali je od početka do kraja utakmice bilo jasno koji tim je kvalitetniji i nadmoćniji na terenu. Domaći su svesno prepustili gostima da drže loptu u svojim nogama, a onda su čekali svaki trenutak da ih ugroze iz ubitačnih kontranapada. Pre poništenog gola Perišića u 25. minutu, odličnu šansu je imao Niko Barela, posle čega su seriju promašaja produžili Edin Džeko i Lautaro Martinez.

U 58. minutu je delovalo da bi Argentinac konačno mogao da prekine agoniju na Meaci, ali je rumunski sudija Ovidiju Hacegan na kraju ipak signalizirao da se radi o spornoj situaciji.

Uskoro opširnije...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.