AJAKS IGRA NEVEROVATAN FUDBAL: Preokretom u Istanbulu stigli do pete pobede u grupnoj fazi!
Foto: Profimedia

liga šampiona

AJAKS IGRA NEVEROVATAN FUDBAL: Preokretom u Istanbulu stigli do pete pobede u grupnoj fazi!

Ne znaju za bilo šta drugo sem pobede

Objavljeno: 20:53h

Nisu morali, ali su želeli! Imali su minus na poluvremenu, dodali gas i okrenuli. Za superiorno osvajanje prvog mesta u grupi C. Fudbaleri Ajaksa slavili su protiv Bešiktaša u Istanbulu (2:1) i trenutno su jedini klub uz Bajern Minhen što ima 5/5 u ovogodišnjem izdanju Lige šamiona.

Utakmica nije bila od velikog značaja jer su Kopljanici samo teoretski mogli da ostanu bez liderske pozicije, odnosno jer je isključivo "visoka matematika" mogla da zadrži turskog šampiona u Evropi. Otuda su i jedan i drugi trener malo promešali karte - Erik ten Hag nešto više - da bi želja da ostane neoražen naterala holandskog stručnjaka da u drugom poluvremenu na teren pošalje prvog strelca, a ovaj u razmaku od svega petnaestak minuta ispisao istoriju.

Dušan Tadić
foto: Profimedia

U pitanju je sjajni Sebastijan Ale, preporođeni francuski golgeter, strelac dva gola i ponositi suvlasnik "žute majice" u trci zvanoj "Prvi strelac Lige šampiona". Ale je odgovorio na jučerašnj izazov Roberta Levandovskog i trenutno kao i Poljak kraj svog imena ima brojku devet.

U okvoru ove grupe sledi utakmica koja bi trebalo da odluči ko uz Ajaks ide u narednu fazu takmičenja sa drugog mesta, sastaju se Sporting Lisabon i Borusija Dortmund.

Bešiktaš ostaje na nuli posle pet rundi mada je vodio sa 1:0 pogotkom Rašida Gezala iz 22. minuta. Svemu je prethodila nespretna reakcija beka gostiju Mazrauija i igra rukom. Arbitar je pogledao snimak i pokazao na belu tačku...

Ozbiljnu šansu da dođe do bodova domaćin je prokockao u prvom delu igre. Ispromašivao se Kajl Larin, pre svega u situacijama iz 30. i 42. minuta, kada je morao bolje da reaguje.

U jednoj od tih situacija istakao se Andre Onana, koji se vratio među stative posle 297 dana...

Uskoro opširnije...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.