NEKADAŠNJA ZVEZDA SERIJE A I ITALIJE 'ZAGLAVILA' 3 I PO GODINE ZATVORA: Reketirao sa sinom mafijaškog bosa! (FOTO)
Foto: Profimedia

loše društvo

NEKADAŠNJA ZVEZDA SERIJE A I ITALIJE 'ZAGLAVILA' 3 I PO GODINE ZATVORA: Reketirao sa sinom mafijaškog bosa! (FOTO)

Mikoli se izvinio za svoje gestove, tvrdio je da uopšte nije znao da je njegov prijatelj Laurićela mafijaš, ali ta priča kod sudija nije prošla

Objavljeno:

Pre nekih 15-ak godina igrao je na vrhuncu karijere, promenio je niz velikana na Apeninima, a čak je igrao i za reprezentaciju Italije, a sada ga čeka zatvor.

Većina ljubitelja Serije A dobro je upoznata sa kvalitetima omalenog i brzonogog Fabricija Mikolija koji je bio zaista odličan napadač.

Fabricio Mikoli
foto: EPA/Mike Palazzotto

Mikoli je utorak osuđen na tri godine i šest meseci zatvora. Presudu je potvrdio treći stepen italijanskog pravosuđa.

Prema odlukama sudija Mikoli je kriv za prisilnu iznudu novca 2013. uz pomoć Maura Laurićele, sina šefa mafije u Palermu koji je osuđen na sedam godina zatvora.

Nekadašnji član Juventusa, Fjorentine, Benfike i upravo Palerma u kom je ostavio najveći trag, sa svojim advokatima će izabrati zatvor u kojem će odlužiti kaznu, a Gazeta delo Sport piše da mu je "robijanje" neizbežno, bez obzira na najavljenje žalbe.

Sva priča je počela pre skoro deset godina kada je Mikoli pokušao da uzme 12.000 evra i to pretnjama nasiljem. Da bi iznudio novac od Andrea Grafanjinija, gazde jednog noćnog kluba, navodno se služio zloglasnim mafijaškim metodama.

Na snimcima se može čuti kako je Mikoli vređao i Đovanija Falkonea, sudiju kog je 1992. godine ubila italijanska mafija predvođena ozloglašenim Totom Rinom.

Mikoli se izvinio za svoje gestove, tvrdio je da uopšte nije znao da je njegov prijatelj Laurićela mafijaš, ali ta priča kod sudija nije prošla.

Mikoli se od fudbala se oprostio pre šest godina. Posljednji klub u karijeri bila mu je Birkirkara sa Malte. Bio je ljubimac navijača ne samo zbog broja golova (103 na 259 utakmica Serije A) već i činjenice da su mnogi bili atraktivni, ali i harizme.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.