AKTUELNI PRVAK EVROPE DEKLASIRAO JUVENTUS: Barselona ponovo razočarala (FOTO)
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA, 5. KOLO

AKTUELNI PRVAK EVROPE DEKLASIRAO JUVENTUS: Barselona ponovo razočarala (FOTO)

Najviše golova viđeno je na meču između Jang Bojsa i Atalante

Objavljeno: 23:55h

Prvi dan petog kola Lige šampiona, u večernjem terminu, doneo je nekoliko zanimljivih mečeva.

Fudbaleri Čelsija, aktuelni prvaci Evrope, pobedili su na svom terenu ekipu Juventusa sa ubedljivih 4:0 i obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona.

Domaći tim je poveo u 25. minutu golom Treva Čalobe, posle kornera koji je izveo Hakim Zijeh. Igrači Juventusa tražili su igranje rukom Ridigera, ali srpski sudija Srđan Jovanović nije promenio odluku. Posle 11 minuta igre u nastavku Čelsi je duplirao prednost, a strelac je bio Ris Džejms koji je lepo primio loptu u kaznenom prostoru i poslao je uz levu stativu u gol.

FK Čelsi, FK Juventus
foto: Profimedia

Kalum Hadson-Odoi je u 58. minutu, na asistenciju Rubena Loftus-Čika, povisio na 3:0, a tačku na ovaj meč stavio je Timo Verner u 95. minutu. U drugom susretu ove grupe, u borbi za plasman u Ligu Evrope, fudbaleri Malmea i Zenita odigrali su nerešeno 1:1. U poslednjem kolu Grupe H, Čelsi će gostovati Zenitu, dok će Juventus dočekati Malme.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Fudbaleri Barselone i Benfike odigrali su nerešeno 0:0, u meču koji je odigran u okviru Grupe E. Barselona je, na debiju Ćavija Ernandesa u Ligi šampiona, imala veći posed lopte i više udaraca ka golu Portugalaca, ali nije uspela da materijalizuje bolju igru i iskoristi prvu "meč loptu" za plasman u nokaut fazu.

Bajern je ranije danas savladao kijevski Dinamo sa 2:1 i tako osigurao prvo mesto u grupi. U poslednjem kolu, Barselonu čeka teško gostovanje Bajernu, dok će Benfika dočekati Dinamo.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Fudbaleri Lila pobedili su na svom terenu Salcburg sa 1:0, dok je Sevilja bila bolja od Volfsburga 2:0, u utakmicama petog kola Grupe G Lige šampiona.

Rasplet u grupi biće poznat nakon poslednjeg kola pošto sva četiri tima imaju šansu za plasman u osminu finala. Posle pet odigranih utakmica, Lil je prvi na tabeli sa osam bodova, Salcburg drugi sa sedam, Sevilja treća sa šest, a Volfsburg četvrti sa pet bodova. U poslednjem kolu, Volfsburg će dočekati Lil, dok će Salcburg ugostiti Sevilju.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Fudbaleri Jang Bojsa i Atalante odigrali su nerešeno 3:3, u utakmici petog kola Grupe F Lige šampiona. Atalanta je bila bolja u prvih 20 minuta meča i to je materijalizovala golom Duvana Zapate u desetom minutu, posle asistencije Rema Flojlera. Domaći tim je uzvratio preko Džordana Sibača u 39. minutu i rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

Italijanski tim je ponovo prvi poveo, ovog puta je strelac bio Hose Luis Palomino u 51. minutu, ali je Jang Bojs u finišu meča preokrenuo rezultat golovima Vinsenta Sijera u 80. i Silvana Heftija četiri minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je Luis Murijel u 88. minutu.

FK Jang Bojs, FK Atalanta
foto: Profimedia

Ranije danas, Mančester junajted je pobeio Viljareal sa 2:0 i tako obezbedio plasman u osminu finala. U poslednjem kolu Atalanta i Viljareal će u direktom duelu odlučiti ko uz Junajted iz Grupe F odlazi u nokaut fazu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.