ĆAVI MOŽE BITI SPOKOJNIJI PRED DUEL SA BENFIKOM: U ekipu se vraćaju igrači kojih dugo nije bilo na terenu!
Foto: EPA/Alejandro Garcia

lepe vesti

ĆAVI MOŽE BITI SPOKOJNIJI PRED DUEL SA BENFIKOM: U ekipu se vraćaju igrači kojih dugo nije bilo na terenu!

Na početku sezone u Ligi šampiona Barselona je izgubila od Bajerna i Benfike, ali je ostvarila dve pobede protiv Dinama iz Kijeva

Objavljeno:

Trener Barselone Ćavi Ernandes rekao je da bi fudbaler Usman Dembele mogao da igra u predstojećoj utakmici protiv Benfike u Ligi šampiona.

Dembele, Serhi Roberto i Seržinjo Dest se oporavljaju od povreda, ali bi mogli da budu u konkurenciji za tim za utakmicu protiv Benfike u utorak od 21 čas, u petom kolu Lige šampiona, posle koje bi Barselona mogla da se plasira u nokaut fazu.

- Zavisiće od toga kako će se oni osećati. Ne želimo da se ponovo povrede, ali ponekad morate da rizikujete, u zavisnosti od utakmice. Videćemo. Zavisiće od igrača, oni poznaju svoja tela i znaju da li mogu da budu na raspolaganju - rekao je Ćavi.

Na tabeli Grupe E Bajern iz Minhena je prvi sa svih 12 bodova i obezbedio je plasman u nokaut fazu. Barselona je druga sa šest bodova, Benfika ima četiri, a Dinamo iz Kijeva jedan bod.

Dembele pauzira od početka novembra zbog povrede tetive. Ove sezone odigrao je jednu utakmicu protiv Dinama (1:0), nakon što se vratio posle višemesečne pauze zbog problema sa kolenom.

Ferlan Mendi, Usman Dembele
foto: EPA/Juanjo Martin

Roberto i Dest odsustvuju od oktobra i blizu su povratka. Roberto je imao povredu mišića, a Dest probleme sa leđima.

Ćavi je rekao da su mu potrebni krilni igrači kakav je Dembele, da bi ekipa mogla da igra stilom koji on želi.

- Želimo da otvorimo teren i da napadamo preko bokova. Ako napadate spolja, stvarate više prostora unutra i mi želimo da zauzmemo taj prostor. To je za mene ključno - naveo je Ćavi.

Ćavi je preuzeo ekipu posle otkaza koji je dobio Ronald Kuman. On je prvi put predvodio ekipu za vikend u pobedi protiv Espanjola u Primeri. U toj utakmici kao jedno od krila uveo je 17-godišnjeg Iljiasa Akomača iz B tima, koji nije prijavljen za Ligu šampiona.

Na početku sezone u Ligi šampiona Barselona je izgubila od Bajerna i Benfike, ali je ostvarila dve pobede protiv Dinama iz Kijeva.

- Očekujem istu Benfiku iz prve utakmice. Nema sumnje da će to biti težak meč. Ali, moramo da razmišljamo pozitivno. Ne razmišljam ni o jednom drugom scenariju osim o pobedi - rekao je Ćavi.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.