ŠOKANTNO: MARADONA SAHRANJEN BEZ SRCA!
Foto: Profimedia

OTKRIVENO

ŠOKANTNO: MARADONA SAHRANJEN BEZ SRCA!

Argentina je danima tugovala za jednim od najvećih igrača svih vremena, a za smrt je na kraju optužen i njegov doktor, neurohirurg Leopoldo Luke, protiv koga se vodi postupak.

Objavljeno:

Dijego Maradona je preminuo pre godinu dana u Buenos Ajresu u 60. godini života, a do dan danas mnoge stvari vezane za njegovu smrt intrigiraju javnost.

Pred godišnjisu smrti, 25. novembra, pojavile su se novi detalji.

Doktor i novinar Nelson Kastro objavio knjigu "Dijegovo zdravlje: Istinita priča", u kojoj otkriva medicinske detalje smrti fudbalske zvezde.

Autor knjige je imao pristup tajnim dosijeima, dokumentima, a intervjuisao je svedoke koji do sada nisu govorili o Maradoni. Naveo je da Maradoni niko nije kontrolisao ishranu niti problem koji je imao sa zavisnošću. Kastro ističe da je Maradona bio zavisnik od svega što je bilo destruktivno za njega.

Dijego Maradona, Protesti, Buenos Ajres
foto: EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Otkrio je i bizaran razlog zbog kojeg je Maradona sahranjen bez srca.

- Jedna grupa navijača Himnasije, koja je planirala da upadne i da ukrade Maradonino srce. Kada je to otkriveno, srce je izvađeno da bi se proučilo, jer je bilo veoma važno za utvrđivanje uzroka njegove smrti, pa je kasnije i sahranjen bez srca - navodi doktor.

Maradonino srce bilo je gotovo duplo veće nego kod običnog čoveka.

- Maradonino srce je bilo teško pola kilograma, bilo je to veoma veliko srce. Obično je teško pola kilograma. Iako je imao srce sportiste, ali srce je bilo veće zbog nečeg drugog, ne samo zbog toga što je bio sportista, već i zbog srčane insuficijencije koju je imao - objasnio je Nelson Kastro.

Espreso/Novosti


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media