NOSIŠ SANDALE PREKO ČARAPA: Da li je iko ikada ovoliko ponizio Tomasa Milera? (FOTO)
Foto: AP

AUUUUUUUUU

NOSIŠ SANDALE PREKO ČARAPA: Da li je iko ikada ovoliko ponizio Tomasa Milera? (FOTO)

Da smo na njegovom mestu, ne bismo se više nikad oglašavali u medijima
Objavljeno:

- Dragi Tomase, u pravu si. Utakmice poput ovih ne znače ništa. Barem tebi. Sa druge strane, dragi Tomase, ne moraš da dolaziš u San Marino kada nema Bundeslige vikendom.

To veče si mogao da provedeš sa suprugom na kauču vaše luksuzne vile ili možda na nekom događaju koje je organizovao tvoj sponzor i gde bi na račun svog prisustva zaradio nekoliko desetina hiljada evra.

Verujem ti, ali mi dozvoli da ti dam deset dobrih razloga zbog čega je utakmica San Marino - Nemačka bila vrlo korisna, pa ako bi ovo pročitao - rado bih čuo tvoja razmišljanja i odgovore:

1. Ova utakmica ti je dobro došla zbog toga što si pokazao da ne možeš da pogodiš mrežu ni protiv slabašnih ekipa kao što je naša. I nemoj da tvrdiš da se nisi nervirao kada ti je naš golman Simonćini skinuo zicer.

2. Ova utakmica je poslužila tvojim menadžerima (čak i Bekenbaueru i Rumenigeu) da im dokažemo kako oni nisu ekskluzivni "vlasnici" fudbala, nego da su pravi vlasnici oni koji ga vole, a kome, sviđalo se to tebi ili ne - pripadamo i mi.

3. Ova utakmica je poslužila stotinama novinara iz Evrope i sveta da ih podseti da još postoje momci koji slede svoje snove, a ne vaša pravila.

4. Ova utakmica je poslužila vama, Nemcima, da vas podseti kako se neke stvari nikada ne menjaju i kako vas je istorija naučila da nasilnički pristup nije uvek garancija da su stvari takve kakvim nasilnik želi da ih prikaže.

5. Ova utakmica je poslužila da 200 ljudi u San Marinu poslušaju trenere i rade najbolje što mogu. Ko zna, možda će im se jednog dana taj naporan rad isplatiti nagradom u vidu meča protiv prvaka sveta.

6. Ova utakmica je poslužila tvom Savezu (i našem takođe) da skupi novac od TV prava putem kog ti možeš da naplatiš svoju muku zvanu put u San Marino, a, a da ti taj isti Savez sagradi terene za decu, škole i škole. Da ti otkrijem tajnu - naš Savez gradi novi teren u zabačenom selu. Ti bi ga mogao da ga izgradiš od šest plata, a mi ćemo ga izgraditi od novca koji smo dobili za 90 minuta utakmice. Nije loše, zar ne?

7. Ova utakmica je poslužila državici tek nešto većoj od tvog terena u Minhenu da se o njoj priča iz dobrih razloga, jer fudbalska utakmica uvek predstavlja dobar razlog.

8. Ova utakmica je poslužila tvom prijatelju Seržu Gnabriju, koji je na svom debiju postigao het-trik.

9. Ova utakmica je poslužila narodu San Marina da se oseti srećnim i podseti da poseduje pravu reprezentativnu ekipu.

10. Na kraju, ova utakmica je poslužila da se podseti kako ćeš ispod svih tih najlepših Adidas trenerki koje nosiš uvek ostati onaj tip koji nosi sandale preko belih čarapa.

S ljubavlju, Alan - napisao je PR reprezentacije San Marina.

Da smo na njegovom mestu, ne bismo se više nikad oglašavali u medijima... Bravo za San Marino i gospodina Alana.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.