DINAMO ZAGREB VRATIO PETOKRAKU U GRB! U prodaji retro dres u kakvom je Boban udario policajca (VIDEO)
Foto: AP

čeka se reakcija navijača

DINAMO ZAGREB VRATIO PETOKRAKU U GRB! U prodaji retro dres u kakvom je Boban udario policajca (VIDEO)

Dres koji im budi sećanja

Objavljeno:

Novi dresovi Dinamo Zagreba izazvali su veliku pažnju hrvatskih medija, ali i svih u regionu, jer je aktuelni šampion Hrvatske vratio petokraku u grb posle 31 godine.

Doduše, kroz retro dres koji je drugi u sklopu akcije u kojoj će Modri u javnost pustiti pet. Podsetimo, a aprilu su pustili u etar crveno-narandžasti koji je Građanski nosio 1911. godine, dok ovaj iz 1990. košta oko 7.000 dinara.

Ono što karakteriše ovaj drugi dres jeste činjenica da je on nošen 1990. godine na čuvenoj utakmici iz 1990. godine kada je na Maksimiru, tokom meča Dinama i Crvene zvezde, došlo do masovne tuče u kojoj je Zvonimir Boban udario policajca.

- Dres koji budi sećanja. Prvo mi upada u oči zvezda, to je bio jedan od poslednjih dresova Dinama u Jugoslaviji. Legendarni 10 Zvone Bobana. Doduše, bio sam klinac, ali budi sećanja, to su mi bili počeci u Dinamu. Jugoslavenska liga, velika četvorka: Zvezda, Partizan, Hajduk, Dinamo. Bio je veliki naboj igrati tu ligu, strašno kvalitetna. Zamislite kako je reprezentacija Jugoslavije bila kvalitetna u to vreme - rekao je Alen Peternac koji je trenutno asistent trenera u Dinamu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.