SANTOŠ PREUZIMA KRIVICU, ŽALI ŠTO SU POVELI: Da je bilo nerešeno, ne bismo igrali tako!
Foto: EPA/Antonio Cotrim

POREMETILI SAMI SEBE

SANTOŠ PREUZIMA KRIVICU, ŽALI ŠTO SU POVELI: Da je bilo nerešeno, ne bismo igrali tako!

Jedan igrač je hteo loptu, ali je bio jedini - kaže Santoš

Objavljeno:

Selektor Portugala Fernando Santoš je preuzeo odgovornost za poraz od Srbije kojim je umesto plasmana na Mundijal dobio "vizu" za baraž.

U izjavi posle utakmice u Lisabonu Santoš je analizirao dešavanja na terenu stadiona Luž.

- Nismo bili bolji nego u četvrtak u Irskoj. Dobro smo počeli, pritiskali smo, postigli gol. Onda sam ubacio četvoricu vezista, tako da bekovi nisu bili tako zatvoreni i otvoreni. Uvek smo imali dosta poteškoća. Trudio sam se, igrači su se borili. Svaki put kada smo uključili igru stvarali smo situacije i teškoće. To je moja odgovornost. Namera nije bila za nas da igramo ovako. Da je bilo nerešeno, ne bismo igrali tako, u formaciji 4-3-3 - počeo je analizom selektor Portugala.

Fudbalska reprezentacija Portugala
foto: Profimedia

- Neki igrači nisu mogli da razumeju poruke u prvom poluvremenu, na poluvremenu sam objasnio, ubacili su dva napadača. Hteo sam da naši bekovi idu više, da igraju više napred. Igra je bila balansiranija. Nije bilo toliko poteškoća. Stvorili smo dve ili tri prilike za postizanje golova, i oni. Imali smo odličan potez sa Renatom. U nekom trenutku je morao da izađe. Ubacili smo Bruna da nastavi da pruža mobilnost timu - dodao je on, ponovivši kasnije da je on odgovoran za poraz od Srbije.

- Naš DNK je za igru od noge do noge, ali imali smo poteškoća. Tačno je da se ekipa depersonalizovala. Bernardo je želeo loptu, ali je bio jedini. Uvek smo igrali sa strahom i nekom zebnjom. U stranu, za golmana. .. To je moja odgovornost. Svi znamo da nismo uradili sve što je trebalo. Ali bićemo u Kataru. Igrači znaju da uvek igramo na pobedu, razmišljamo ofanzivno, a ne toliko defanzivno. Igrači žele. To je moja odgovornost - zaključio je on.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.