SLIKA UPLAKANOG RONALDA OBIŠLA SVET: Krši ruke, proklinje sudbinu - jedino ne baca kapitensku traku! (FOTO)
Foto: Profimedia

više sreće u baražu

SLIKA UPLAKANOG RONALDA OBIŠLA SVET: Krši ruke, proklinje sudbinu - jedino ne baca kapitensku traku! (FOTO)

Kao dete uskraćeno za obećani poklon

Objavljeno: 00:20h

Svetski mediji se spremaju da zasluženo veličaju hrabar nastup i istorijsku pobedu Srbije nad moćnim Portugalom, usred Lisabona.

Ali, praktično od momenta kad je Aleksandar Mitrović zatresao mrežu Ruija Patrisija, neutralni ljubitelji fudbala su na društvenim mrežama počeli da postavljaju jedno pitanje: Zamislite Svetsko prvenstvo bez Kristijana Ronalda?

Ova opcija i dalje postoji jer se Portugal seli u baraž, u kom će sigurno biti favorit, ali u kom i te kako ima mina, a i igra se po samo jedna utakmica u polufinalu i finalu, pa je sve moguće.

Ali, jedno treba da se zamisli i sam Ronaldo. Zvezda Mančester junajteda se večeras nije videla na terenu slavnog "Luža". Ni kad je njegov tim vodio, ni kod egala, Kristijano nije uspevao da nekim potezom stvori pirliku za sbe ili saigrača, promeni tok utakmice, težište igre.

U nadoknadi za to već nije imao vremena.

Ali je opet pokazao koliko je gladan pobeda i trofeja. Samo kasno. Ostao je na terenu posle poslednjeg zvižduka sudije Orsata. Sa rukama na struku, pogledom neverice i frustracije. Onda je mlatarao rukama i valjda psovao, pa sa suzama u očima nemoćno seo na travu.

1 / 8 Foto: Mario Cruz

Kao dete uskraćeno za obećani poklon. Pojedini fudbaleri Srbije su ostali toliko dostojanstveni u slavlju da ga nakratko uteše, ali njemu nema utehe, bar dok kroz baraž ne ispravi propušteno.

To je sad već njihova stvar. Bitno da nije bacao kapitensku traku u besu, kao na stadionu "Rajko Mitić". Nije dobro da najveća svetsak smotra fudbala prođe bez najboljih majstora, ali je dobro da ponekad tresnu o pod i shvate da je ovo ipak timska igra.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.