DRAGUTINOVIĆ HOĆE HRABRE 'ORLOVE': Ko se plaši, nije za fudbal, DOSTA PESIMIZMA, zašto da ne idemo sa eurofijom?!
Foto: Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022

DRAGUTINOVIĆ HOĆE HRABRE 'ORLOVE': Ko se plaši, nije za fudbal, DOSTA PESIMIZMA, zašto da ne idemo sa eurofijom?!

Ivica veruje u Piskijeve momke

Objavljeno:

Fudbaleri Srbije uglavnom su igrali egal utakmice sa Portugalom u istoriji.

Od osamostaljenja smo najviše igrali baš protiv Kristijana Ronalda i drugova, čak sedam puta od čega su četiri remija i tri poraza, a u nedelju u Lisabonu će nam trebati prva pobeda da bismo izborili direktan plasman na Mundijal.

Nekadašnji reprezentativac Ivica Dragutinović koji je iz Španije dao svoje viđenje ključnog duela za B92.

- Verujem u selektora Piksija i naše momke. Možemo da iznenadimo Portugal! Trebalo bi biti pametan, u tim mečevima je bitno strpljenje šta ko treba da radi, bez sistema je jako teško savladati Portugal. Imamo kvalitet tim i pojedince, pokazali smo da imamo kvalitet i za velike protivnike, a uz Piksija, koji je doneo novu snagu i energiju, možemo da napravimo dobar rezult. Treba biti inteligentan, postaviti odbrambeni blok, a verujem da možemo da postignemo gol ili dva - smatra Ivica.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Ne mora da znači što su oni jaki, generalno danas svi igraju fudbal i jako je bitno kako se pripremiš i uđeš. Videli ste u Dablinu, Portugal je imao više od igre, ali nije uspeo da dobije Irce. Zašto ne bismo razmišljali da pobedimo Portugal? Pred nama je veliko finale. Zašto ne bismo bili mi ti koji bi otišli direktno u Katar? - pita se.

- Zašto da se ne radujemo, zašto da ne idemo sa eurofijom? Dosta je pesimizma. Idemo na jako teškog protivnika, pred bučnom publikom, ali se nadam da možemo da iznenadimo Portugal. Da naši igrači obraduju narod u Srbiji, naš fudbal zaslužuje da se nađe na tako velikom takmičenju.

Ivica Dragutinović
foto: Starsport©

Pakao Benfikinog 'Luža' dobro zna, ali milsi da publika neće biti presudna.

- Sigurno je da će biti vruć ambijent, svako ko iole gleda fudbal zna kako je tamo. Paklena atmosfera, pred svojom publikom igra Portugal, a nama ni nerešeno ne igra. Tim bolje za nas. Imaju iskustva u glavi, ne može da mnogo da prevagne publika ako mi budemo pravi.

- Ko se plaši igranja nije za fudbal. Nema straha i pritiska, fudbal je nešto drugo. Psihičko stanje je jako bitno, ali kad si fizički spreman to prati prvo i onda nemaš razloga za strah. Pravi igrači ne strahuju nikad, pozitivna trema da, ali u kontekstu da se izađe na teren i pruži maksimum. Nema straha u Piksijevom timu, uveren sam u to - zaključuje Dragutinović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.