GEJ FUDBALER NE ŽELI NA SP: Plašim se SMRTNE KAZNE!
Foto: Printscreen/Twitter/@AdelaideUnited

Džoš Kavalo

GEJ FUDBALER NE ŽELI NA SP: Plašim se SMRTNE KAZNE!

Na jednoj strani Zlatan Ibrahimović koji drži stranu gej fudbaleru, dok je na drugoj ZAKON!

Objavljeno: 14:00h

Australijski fudbaler Džoš Kavalo nedavno je javno objavio da je gej i to je izazvalo lavinu komentara. Neke od najvećih fudbalskih zvezda poput Zlatana Ibrahimovića pružile su mu podršku, ali se on još uvek ne oseća potpuno sigurno.

U svom obraćanju je priznao da je kao gej fudbaler često morao da skriva svoja osećanja i da mu odrastanje zbog toga nije bilo lako.

Kavalo ima 21 godinu i igra za australijski Adelejd Junajted, a sada je u razgovoru za engleski "Gardijan" priznao da se boji eventualnog odlaska na Svetsko prvenstvo u Kataru.

- Tužan sam kad vidim takve stvari. Pročitao sam da postoji smrtna kazna za gej ljude u Kataru. To je nešto čega se bojim i ne bih hteo da idem u Katar zbog toga. Za fudbalera je odlazak na Svetsko prvenstvo najveća nagrada, ali ne u zemlju koja ne podržava homoseksualce i gde bih strahovao za vlastiti život. Moram se zapitati šta mi je važnije - karijera ili život - iskren je bio Kavalo.

Zlatan Ibrahimović
foto: EPA/Giorgio Benvenuti

On još uvek nema nastup u seniorskom timu Australije, ali je upisao jedan meč za mlađe selekcije i nada se da bi u skorije vreme mogao da dobije poziv selektora.

Osvrnuo se i na podršku koju je dobio od mnogih fudbalera i poznatih ličnosti.

- Osećaj je neverovatan, ne mogu to da vam opišem. Sada kada moji saigrači i svet znaju sve, osećam se nezaustavljivo. Neopisiva je sloboda koju sada osećam - ispričao je Kavalo.

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.