HRVAT NA POZAJMICI RAZVEZAO JEZIK O PRIMARNOM KLUBU: Ludeo sam! Odvratno!
Foto: EPA/ Sascha Steinbach

tek je na pozajmici u dortmundu

HRVAT NA POZAJMICI RAZVEZAO JEZIK O PRIMARNOM KLUBU: Ludeo sam! Odvratno!

Nije više mogao da zadrži za sebe sukob sa Markom van Bomelom

Objavljeno:

Hrvatski fudbaler Marin Pongračić (24) danas je prvotimac Borusije iz Dortmunda, a u taj klub stigao je na pozajmicu iz Volfsburga. Ovih dana je u Nemačkoj u centru pažnju, a razlog za to je prozivka koju je uputio ka bivšem klubu i čoveku koji ga je tamo trenirao.

Nekadašnjeg fudbalera Salcburga navijači Crvene zvezde pamte po onom duelu sa Milanom Pavkovom i Nenadom Krstičićem tokom odlučujuće borbe za plasman u Ligu šampiona, a sada će i javnost u Nemačkoj upoznati njegov temperament.

Nekoliko meseci nakon što je napustio Volfsburg i otišao na pozajmicu u Dortmund, a nekoliko dana nakon otkaza za Marka van Bomela, raspričao se dok je strimovao igranje igrica.

- Uvek su hteli da me se reše. Bio sam otpisan u Volfsburgu, osećao sam da više ne žele da me vide tamo. Ne mogu reći nešto više o tome jer sam još uvek igrač tog kluba - rekao je reprezentativac Hrvatske.

Marin Pongračić
foto: Profimedia

Ipak, on se nije zaustavio već je samo promenio metu. Umesto kluba napao je trenera koji je nedavno dobio otkaz.

- Kad smo igrali 11 na 11 na treningu, ja odjednom više nisam učestvovao. Ludeo sam, hteo sam da odem do Van Bomela i zgrabim ga. Ali ne ide to tako, moraš sesti s njim i razgovarati kao političar. Shvatio sam da žele da odem kada su počeli da šalju ponude drugim klubovima. Nudili su me preko faksa, da bi napravili mesta za nove igrače. Odvratno - rekao je defanzivac.

U jednom trenutku mu je delovalo da Volfsburg želi da ga pošalje u drugu ligu. Opsovao je kada se setio toga.

- Imao sam je*ene opcije, neke stvarno glupe ponude koje uopšte nisu imale smisla. Nisam hteo da odem u drugu ligu nakon što sam se već dokazao. Kako me Volfsburg nije hteo, a Borusija Dortmund jeste? nisu znali ni da mi kažu da hoće da me se reše - zaključio je štoper.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.