FIFA ZAKAZALA KONFERENCIJE O PREDLOGU VENGERA: Svetsko prvenstvo na 2 godine ili bolje rešenje?
Foto: EPA/Manuel Lopez

kalendar zahteva promene

FIFA ZAKAZALA KONFERENCIJE O PREDLOGU VENGERA: Svetsko prvenstvo na 2 godine ili bolje rešenje?

Arsen Venger je zagovornik ideje o Svetskom prvenstvu na dve godine, ali uz ređe kvalifikacione cikluse koji prekidaju klupsku sezonu pa dodatno opterećuju fudbalere

Objavljeno:

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) organizovaće u utorak i četvrtak video-konferencije sa selektorima reprezentacija kako bi čula njihovo mišljenje o reformi kalendara utakmica, posebno o predlogu da se Svetsko prvenstvo igra na svake dve godine.

Tačke dnevnog reda biće "zdravlje igrača, kalendar međunarodnih utakmica i učestalost Svetskog prvenstva", navodi se u saopštenju FIFA-e.

Direktor razvoja svetskog fudbala u svetskoj Kući fudbala Arsen Venger rekao je da je mišljenje selektora veoma važno.

- Nemamo često priliku da se okupimo kako bismo razgovarali. Zato moramo da iskoristimo priliku za dijalog kad se pojavi. To je najbolji način da zaštitimo mesto koje fudbal ima u svetu - rekao je Venger, koji je zagovornik ideje o Svetskom prvenstvu na dve godine, ali uz ređe kvalifikacion cikluse koji prekidaju klupsku sezonu pa dodatno opterećuju fudbalere.

Arsen Venger
foto: Fonet Fonetap

Potpuni izveštaj o ovom predlogu FIFA bi trebalo da objavi pre sastanka svih 211 članica svetske kuće fudbala u decembru.

Ideju o Svetskom prvenstvu na svake dve godine odlučno je odbacila Evropska fudbalska unija (UEFA), pojedini selektori i predsednici saveza, kao i grupe navijača.

Međutim, predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel L Gre je početkom oktobra izjavio da se lično ne protivi toj ideji, za razliku od selektora Didijea Dešana koji je rekao da će to potpuno degradirati takmičenje.

Naredno Svetsko prvenstvo održaće se 2022. godine u Kataru, a četiri godine kasnije na programu je turnir koji će zajedno organizovati SAD, Meksiko i Kanada.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.