NOVI PROJEKAT FIFE: Infantino hoće da 2030. dodeli Svetsko prvenstvo zemljama bliskog istoka!
Foto: AP/Luis M Alvarez

VIDEĆEMO

NOVI PROJEKAT FIFE: Infantino hoće da 2030. dodeli Svetsko prvenstvo zemljama bliskog istoka!

Prvenstvo sveta 2026. godine održaće se u SAD, Kanadi i Meksiku i prvi put će biti sa 48 reprezentacija učesnica

Objavljeno:

Svetsko prvenstvo sledeće godine će se održati u Kataru, a samo osam godina kasnije najbolji fudbaleri planete bi mogli ponovo u taj region.

Kako pišu vodeći svetski mediji, počele su da se prave zajedničke kandidature zemalja za organizaciju Mundijala 2030. godine, a predsednik FIFA Đani Infantino je čak izneo svoj predlog: da se šampionat održi u Izraelu i nekoliko njegovih susednih zemalja!

Želja prvog čoveka FIFA je da na taj način ujedini region Bliskog istoka, da u neku ruku pomiri, bar na neko vreme, turbulentnu oblast u kojoj su Izrael i arapske zemlje oko njega. Za sada se zna da bi pored Izraela još jedna država domaćin bili Ujedinjeni Arapski Emirati.

Sve je to još daleko od realizacije, ali ne pamti se do sada da je neki predsednik FIFA javno podržao neku stranu u borbi za domaćinstvo velikog takmičenja. Zvanično će organizator Svetskog prvenstva 2030. godine biti izabran 2024. a za sada je poznato da će zajedničku kandidaturu podneti Argentina, Urugvaj, Paragvaj i Čile, potom zemlje Velike Britanije i Irska, onda Portugalija i Španija, a samostalno će da nastupi Kina.

Prvenstvo sveta 2026. godine održaće se u SAD, Kanadi i Meksiku i prvi put će biti sa 48 reprezentacija učesnica.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.