BERBATOVU JE MALO FALILO: Legendarni fudbaler nije uspeo da bude izglasan za predsednika saveza!
Foto: EPA/Gerry Penny

za dlaku

BERBATOVU JE MALO FALILO: Legendarni fudbaler nije uspeo da bude izglasan za predsednika saveza!

Bivši golman Mihajlov je poslednjih 16 godina većim delom bio predsednik Saveza. On je pre dve godine podneo ostavku nakon što su reprezentativci Engleske vredjani na rasnoj osnovi u Sofiji tokom utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine

Objavljeno:

Predsednik Fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihajlov dobio je novi četvorogodišnji mandat.

Na izborima u Sofiji, Mihajlov je dobio više od 50 odsto glasova - 241, a njegov prvi protivnik bivši reprezentativac Dimitar Berbatov osvojio je 230 glasova.

- Bugarski fudbalski klubovi reizabrali su Borislava Mihajlova za predsednika u naredne četiri godine. Pred očima cele Bugarske i svih prisutnih u sali, predstavnici klubova dali su podršku Mihajlovu u takmičenju petorice kandidata, koji su javno ocenili transparentnost i demokratičnost glasanja - navodi se u saopštenju.

Bivši golman Mihajlov je poslednjih 16 godina većim delom bio predsednik Saveza. On je pre dve godine podneo ostavku nakon što su reprezentativci Engleske vredjani na rasnoj osnovi u Sofiji tokom utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Njega je privremeno zamenio Mihail Kasabov, a Mihajlov se u aprilu ove godine vratio na funkciju, nakon što se ispostavilo da Izvršni odbor nikada nije prihvatio ostavku.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.