UŽASNE VESTI STIŽU IZ FRANCUSKE: Fudbaleri koji igraju u evropskim klubovima imaće SAMO 7 dana za pripremu pred SP!
Foto: Profimedia

AU

UŽASNE VESTI STIŽU IZ FRANCUSKE: Fudbaleri koji igraju u evropskim klubovima imaće SAMO 7 dana za pripremu pred SP!

Da li je moguće

Objavljeno: 21:05h

Nema toga što birokratija FIFA i UEFA ne može da uništi - tako je i kvalitet Svetskog prvenstva u fudbalu ozbiljno doveden u pitanje.

Poslednje informacije iz Francuske otkrivaju - reprezentacije će za Mundijal u Kataru imati samo sedam dana pripreme za igrače koji dolaze iz evropskih klubova!

Naime, kako otkriva "L'Ekip", interna dokumenta UEFA pokazuju da će učesnici Svetskog prvenstva 2022. godine imati samo jednu sedmicu pripreme za najvažniji i najprestižniji turnir u ovom sportu.

Klubovi članovi UEFA će dopustiti svojim igračima da napuste svoje ekipe tek 14. novembra, tačno sedam dana pre nego što Mundijal u Kataru otpočne 21. novembra.

To znači da će velika većina reprezentacija na turniru imati velikih problema, odigravanje prijateljskih utakmica biće praktično svedeno na minimum, ako ih uopšte i bude bilo.

Čini se da je ovo na pomolu novi rat UEFA i FIFA, pošto bi ovakav potez Evropske fudbalske unije žestoko pogodio Svetsku fudbalsku federaciju i njihov glavni "produkt" - Svetsko prvenstvo.

Mundijal u Kataru pomeren je još pre nekoliko godina sa juna i jula za novembar i decembar 2022. godine, zbog žestoke klime u toj zemlji, što je takođe plod odluka koje su donosili članovi izvršnog veća FIFA...

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.