SRBIJA ZADRŽALA PRVO MESTO I OSIGURALA BARAŽ: Vlahović sa 2 gola "rešio" neugodne Azere, Tadić overio trijumf!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022, 7. kolo

SRBIJA ZADRŽALA PRVO MESTO I OSIGURALA BARAŽ: Vlahović sa 2 gola "rešio" neugodne Azere, Tadić overio trijumf!

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Espreso

Objavljeno: 22:53h

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras je savladala Azerbejdžan sa 3:1 )1:1)na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu u utakmici sedmog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

"Orlovi" su tako zadržali prvo mesto u Grupi A sa 17 bodova iz sedam utakmica, ali drugoplasirani Portugal, koji je ubio ubedljiv protiv Luksemburga, ima meč manje uz bod manje pa će verovatno duel u Lisabonu u novembru odlučiti ko će direktno na Mundijal.

Pobedom nad Azerima, Srbija je obezbedila bar drugu poziciju i plasman u baraž. Na poslednja četiri duela sa njima, postigli su 15 golova, a primili su na svakom po jedan.

Utakmica je počela mirno, a od 10. minuta su počele da se ređaju šanse "Orlova". Vlahović je pogodio stativu, gosti su umalo postigli autogol, ali onda i sami zapretili.

Vlahović je potom u 28. minutu iznudio i sigurno realizovao penal za vođstvo. Imali su domaći prilika da dupliraju prednost, a onda je pred sam odlazak na pauzu, golman Rajkvoić napravio kardinalnu grešku, loše iskontrolisao loptu i dodao je Mahmudovu, koji se sdnašao i izjednačio.

Lakše je bilo čuvaru mreže već u 53. minutu jer je Vlahović u mrežu Azerbejdžana smestio odbitak posle udarca Lazovića.

Abdulajev je pretio da izjednači vrlo brzo, ali je srećom bio neprecizan. Vlahović je "tukao" iz svih pozicija, a onda se i rezervista Mitrović našao u sjajnoj prilici koju je sam sebi stvorio, ali je Magomedalijev sjajno odbranio.

Sve dileme su otklonjene posle novog penala, koji je iznudio Veljković, a smireno realizovao Tadić.

1 / 6 Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Selektor Dragan Stojković Piksi opet je imao kadrovskih problema jer zbog parnih žutih kartona (dobijenih u trijumfu u Luksemburgu) nije mogao da računa na štopera Strahinju Pavlovića i Filipa Đuričića koji je na tom meču igrao kao desno krilo-bek.

Večeras je suspenzija pretila kapitenu Dušanu Tadiću, Aleksandru Mitroviću i Nemanji Gudelju. Stoga i ne čudi da ih je Piksi izostavio iz startnih 11 - Tadić i Mitrović su ušli u igru u 66. minutu.

II POLUVREME

90. minut - pet minuta nadoknade.

89. minut - odličan centaršut sa desne strane Mutalimova, ali Nurijev nije uspeo da zahvati loptu iako je pobegao svom čuvaru tik ispred Rajkovića.

88. minut - Mladenović i Maksimović su ušli umesto Vlahovića i Lazovića.

Dušan Tadić
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

83. minut - GOL - Veljković je pokušao udarcem glavom posle kornera, lopta je pogodila u ruku protvnika, a Tadić bio neumoljiv iz jedanaesterca - 3:1!

75. minut - trostruka izmena kod gostiju, Piksi je uveo Radonjića umesto Kostića.

1 / 5 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

69. minut - lopta je stigla do Mitrovića koji je odlično "okrenuo" čuvara, ali je njegov udarac sjajno odbranio Magomedalijev.

66. minut - Mitrović je zamenio Jovića, a kapiten Tadić Grujića. Kod gostiju Mutalimov je u igri umesto Husejnova.

64. minut - još dva dobra pokušaja Vlahovića koji preti iz svih pozicija. Žuti karton za Medvedeva.

54. minut - Abdulajev je tukao u kontri, nije bio daleko... Zatim je zapretio Jović.

Dušan Vlahović
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

52. minut - GOL - Lazović je snažno šutirao posle kornera sa 20-ak metara, golman odbranio, ali onda je Vlahović bio na pravom mestu i lako smestio loptu u mrežu - 2:1!

51. minut - Magomedolijev je loše odbio loptu posle centaršuta Lazovića, Milinković-Savić je probao da ga lobuje, ali je on vrhovima prstiju odbio do prečke.

49. minut - Vlahović je iznudio slobodan udarac, Kostić izveo isti centaršutem koji nije iskoristio Jović.

1 / 5 Foto: Starsport©, @Starsport/Srđan Stevanović

I POLUVREME

45+2. minut - GOL - kardinalna greška Rajkovića koji je loše iskontrolisao loptu, Mahmudov je presekao njegov pas i poslao loptu u praznu mrežu - 1:1!

Predrag Rajković, Fudbalska reprezentacija Azerbejdžana
foto: Starsport©, Starsport / Peđa Milosavljević

43. minut - novi dobar napad "Orlova", Lazović je centrirao na Jovića čiji je udarac glavom odlično odbranio Magomedalijev.

41. minut - Lazović je ponovo pravio probleme Azerima posle dodavanja Veljkovića, ali su se oni snašli. A potom je SMSA lepim lobom zatresao mrežu, ali je signaliziran ofsajd.

39. minut - Sergej je u kontri prosledio loptu do Kostića, on je šutirao iskosa, ali je golman gostiju odbranio.

38. minut - Magomedalijev je istrčao na loptu Lazovića i izbio je tik ispred Jovića.

Dušan Vlahović
foto: Starsport©, Starsport / Peđa Milosavljević

28. minut - GOL - Nastasić je pronašao Vlahovića koga Hahverdi nije mogao da zadrži propisno, oborio ga je a Lamberhts pokazao na belu tačku. Napadač Fjorentine je sam izveo penal, precizno - 1:0!

Fudbalska reprezentacija srbije, Dušan Vlahović
foto: Starsport©, @Starsport/Srđan Stevanović

22. minut - Jović je usporio kontru, na kraju Grujić "tukao" preko gola.

20. minut - velika šansa za Azere! Ozorić je u kontri dobio loptu na ivici šesnaesterca i neometan šutirao iz prve - zamalo pored leve stative Rajkovićevog gola...

1 / 5 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

16. minut - sada je Kostić na drugoj stativi pronašao Lazovića. Njegov šut iz prve je odbranio Magomedalijev, a onda je zamalo neprecizan na odbitak bio Milinković-Savić.

15. minut - Kostić je vukao kontru pa pokušao da upsoli Jovića u srcu šesnaesterca. Pas je bio loš, presečen je, a umalo da bude autogol - lopta je pogodila sada levu stativu i odbila se u bezbednu zonu za goste...

12. minut - konačno jedna prilika, i to dobra. Vlahović je primio loptu na oko 20 metara i levom nogom šutirao po zemlji - lopta je okrznula desnu stativu i završila u gol-autu.

6. minut - Kostić je fauliran, ali je Lamberhts ostao nem pa su usledili zvižduci malobrojne publike.

3. minut - miran početak utakmice.

SRBIJA (3-4-1-2): Rajković - Veljković, S. Mitrović, Nastasić (k) - Lazović, Grujić, Lukić, Kostić - Milinković-Savić - Jović, Vlahović

Rezerve: Dmitrović, Svilar, Račić, Mladenović, Maksimović, Radonjić, Gudelj, A. Mitrović, Tadić, Živković, Spajić, Ristić

AZERBEJDŽAN (3-4-3): Magomedalijev - Medvedev, Hagverdi, Krivocjuk - Huseinov, Garajev, Mahmudov, Salahli - Abdulajev, Dadašov, Ozobić

Rezerve: Balajev, A. Bajramov, Mustafajev, Alaskarov, Sadikov, Šejdajev, Kačajev, Mutalimov, Nurijev, T. Bajramov, Mert Čelik, Hasanalizada

Glavni sudija je bio Erik Lamberhts iz Belgije.

20.25 - prilična je gužva na blagajnama stadiona, ali unutar istog slaba poseta, tek oko 5000 gledalaca zasad.

1 / 4 Foto: Espreso sport
Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.