IZ AZERBEJDŽANA JASNI: Probaćemo da dođemo do pobede protiv Srbije!
Foto: Profimedia

VAŽAN ISPIT ZA SRBIJU

IZ AZERBEJDŽANA JASNI: Probaćemo da dođemo do pobede protiv Srbije!

Duel nas očekuje sutra od 20:45h

Objavljeno: 20:03h

Selektor Azerbejdžana Đani de Bjazi kaže da će njegov tim igrati napadački i pokušati da dođe do pobede protiv Srbije.

Azeri gostuju Orlovima u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru (utorak, 20.45, Nova S).

„Pokušaćemo da ispravimo greške koliko je to moguće. Trudićemo se da stvaramo šanse, da šutiramo ka golu i probamo da dođemo i do pobede ako to bude moguće„, rekao je De Bjazi i najavio promene u timu u odnosu na nedavni meč sa Republikom Irskom:

„Videćemo kako se igrači osećaju, koliko su umorni i odluku ćemo doneti sutra„.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

Na pitanje da li oseća pritisak pred meč, pošto je njegov tim poslednji na tabeli sa jednim bodom iz šest utakmica, iskusni Italija odgovara:

„Pritisak je uvek tu jer svi žele da pobeđuju. Mi znamo da smo u našoj grupi peti, ali takođe želimo da pobeđujemo, želimo da gradimo tim za budućnost„.

Azeri su najveći broj golova u kvalifikacijama primili iz prekida.

„Uvek kada igrate protiv jačih timova jasno je da ćete postići manje golova i primiti više. Znamo kako je jaka naša grupa. Sve reprezentacije su iskusnije od nas„.

Koliko je teško sastaviti tim, jer u ligi Azerbejdžana igra samo osam timova?

„Naravno broj igrača jeste ograničen, ali Savez radi na brojnim projektima počev od oniga što je baza – od škola fudbala. Zato se sa razlogom nadamo boljoj budućnosti. Imamo mlad tim i verujemo u bolju budućnost“.

De Bjazi je svojevremeno vodio Albaniju sa kojom je izborio plasman na EURO 2016. upravo kroz kvalifikacionu grupu sa Srbijom.

„Dve godine sam radio tamo. Uspeli smo da dođu i do Evropskog prvenstva. Vremenom je to postala veoma dobra reprezentacija kojoj želim sreću„.

Sada u Azerbejdžanu sarađuje sa Milanom Obradovićem (selektor mladih) i Milošem Velebitom (direktor mlade reprezentacije)?

„Sarađujem veoma dobro sa Milanom, njegova nedavna pobeda protiv Finske pokazuje dobar rad sa igračima koji su budućnost fudbala. Ponekad popijemo šljivovicu. Njegovi igrači će uskoro stasati za prvi tim. Što se tiče Miloša i sa njim imam dobru saradnju, ali najčešće se viđamo na poslu, u samom Savezu„, poručio je De Bjazi.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.