PRVA META NJUKASLA: Napadač PSŽ-a za početak građenja "drim tima"
Foto: Profimedia

BOMBA U NAJAVI

PRVA META NJUKASLA: Napadač PSŽ-a za početak građenja "drim tima"

Novi vlasnici odrešili kesu

Objavljeno: 15:05h

Ima poslova koji na prvi pogled deluju smisleno. Jedan takav mogao bi da se utanači na relaciji Njukasl – Pariz, ako bi se Mauro Ikardi preselio na Sent Džejms park u januaru i postao jedno od zvučnijih pojačanja novih vlasnika engleskog kluba.

Prema informacijama sa Ostrva, gazde iz Saudijske Arabije – preuzele klub za oko 350.000.000 evra – naciljale su argentinskog špica kao rešenje za ne baš efikasan napad i u akciju njegovog dovođenja krenuće što pre. Uz ideju da je realizuju u narednom prelaznom roku. Karta na koju rukovodioci Njukasla igraju tiče se Ikardijevog statusa na Parku prinčeva, dolaskom Lionela Mesija i ostankom Kilijana Mbapea znatno mu je smanjena minutaža, pa mu, u čistom sportskom smislu ne deluje isplativo da ostaje u glavnom gradu Francuske, greje klupu i(li) tribine.

Za crno-bele sa severa Ostrva bi sigurno igrao. Kao prvi centarfor. Drugih detalja oko eventualne ponude Svraka nema, ali činjenica da tokom januara smeju da potroše oko 250.000.000 evra (usled poštovanja finansijskog fer-pleja) i činjenice da je PSŽ izvodjio 50.000.000 evra za potpis bivšeg napadača Interaostavlja širok prostor za dogovor. Uz konstataciju da bi svi bili zadovoljni: Maurito bi pronašao klub u kome bi igrao redovno, Njukasl špica kakvog sad nema (četiri gola u prvih sedam premijerligaških rundi, po dva Kaluma Vilsona i Alana Sen Maksimana), a PSŽ izvadio (bar) deo novca uloženog o njegovo dovođenje.

Kejlor Navas, Mauro Ikardi
foto: EPA/Yoan Valat

Moraće Njukasl da bude vešt u pregovorima, posebno što nema istoriju kakvu, recimo, Juventus, s tim da je Stara dama u dilemi da li da krene u napad na Ikardija ili da se sledećeg leta okrene Dušanu Vlahoviću, pošto srpski reprezentativac definitivno odlazi iz Fjorentine. Juventus neće biti jedini takmac Njukaslu, u trci je i Totenhem, voljan da nađe alternativu Hariju Kejnu, jer niko ne može da predvidi hoće li kapiten Engleske i naredne godine igrati za klub iz Londona.

Ikardi se pita. Ili, njegova izabranica Vanda Nara...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.