MURINJO: Ako ne napreduješ, to je zato što si izgubio strast - a ja osećam da sam bolji trener nego pre 20 godina!
Foto: EPA/ Neil Hall

I DALJE ZALJUBLJEN U FUDBAL

MURINJO: Ako ne napreduješ, to je zato što si izgubio strast - a ja osećam da sam bolji trener nego pre 20 godina!

Žoze Murinjo govorio je o svojoj karijeri

Objavljeno:

Žoze Murinjo je sa Romom posle sedam kola na četvrtom mestu tabele Serije A.

Portugalac je ostvario pet pobeda, poslednju nedavno protiv Empolija 2:0 i kaže da više nego ikad uživa u trenerskom poslu.

On veruje da je bolji trener nego ikad pre.

Žoze Murinjo
foto: Profimedia

"Osećam da sam bolji trener sada nego pre deset ili 20 godina. Ako trener ne napreduje, to je zato što je izgubio strast i mentalitet koji mu pomaže da napreduje svakodnevno", kaže Portugalac.

Iskustvo mu mnogo pomaže da dođe do željenih rezultata.

"Ovo nije posao gde je fundamentalna fizička kondicija. Sasvim je suprotno nego za igrače. Iskustvo vas samo čini boljim. Mislim samo na narednu utakmicu. Sve dobijene utakmice i osvojeni trofeji su mi u džepu, imaću vremena da se osvrnem na to kada sve završim. Jedino o čemu želim da mislim je naredni meč", poručio je Murinjo za "Eskvajer".

Želi da donese trofeje "vučici".

"Namera mi je da donesem trofeje ovom klubu, jer klub živi od toga, to pojačava srast navijača. Ipak, shvatio sam da ljubav prema Romi nadilazi tu glad za trofejima, to je večna strast. Nedostaje pobeđivanje i mi smo u projektu da se vratimo na stazu uspeha. Ako to bude sa mnom, biće savršeno. Ako ne, biće prelepo doprineti stvaranju budućnosti, ostvarenju svačijeg sna", zaključio je Murinjo koji je priznao da mu je omiljeni stadion u Italiji "Đuzepe Meaca", gde je imao mnogo uspeha sa Interom.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.