NEVEROVATAN PREOKRET FRANCUSKE: Ernandes golom u 90. minutu bacio Belgiju u očaj (FOTO)
Foto: EPA/Alessandro di Marco

ATOMSKI FUDBAL

NEVEROVATAN PREOKRET FRANCUSKE: Ernandes golom u 90. minutu bacio Belgiju u očaj (FOTO)

Aktuelni svetski prvaci igraće u finalu Lige nacija protiv Španije

Objavljeno: 23:43h

Fudbaleri Francuske plasirali su se večeras u finale Lige nacija pošto su u Torinu pobedili selekciju Belgije sa 3:2. Belgija je vodila golovima Janika Karaska u 37. i Romelua Lukakua u 40. minutu, da bi Francuska do preokreta došla preko Karima Benzeme u 62, Kilijana Mbapea u 69. minutu iz penala, i Tea Ernandesa u 90. minutu.

Tokom većeg dela prvog poluvremena bolji rival bila je selekcija Belgije. Prvu šansu imali su preko Kevina De Brujnea, koji je u četvrtom minutu iskoristio odbijenu loptu u šesnaestercu, ali je njegov udarac sa sedam metara odbranio golman Ugo Ljoris.

Do predsnosti Belgija je došla u 37. minutu, kada je sa desetak metara precizan udarac u bliži ugao golmana Ljorisa uputio Karasko. Tri minuta kasnije rezultat je povećao Lukaku, koji je iskoristio asistenciju De Brujnea u prostor, i iskosa precizno šutirao pod prečku.

U nastavku, Francuska je zaigrala bolje i u 62. minutu je preko Benzeme smanjila rezultat. Asistenciju je upisao Mbape, a Benzema je u šesnaestercu iz okreta pored nekoliko belgijskih igrača uspeo da uputi precizan šut. Nakon gledanja VAR-a, u 68. minutu dosuđen je penal za aktuelne svetske prvake, nakon što je Juri Tilemans napravio prekršaj nad Antoanom Grizmanom. Precizan sa "bele tačke" minut kasnije bio je Mbape.

Fudbalska reprezentacija Belgije, Fudbalska reprezentacija Francuske
foto: Profimedia

Mbape je u 86. minutu sa deset metara šutirao pored gola, a minut kasnije gol Lukakua poništen je zbog ofsajd pozicije. Francuska je do vođstva mogla i u 90. minutu, kada je Pol Pogba iz slobodnog udarca pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa. U istom minutu Francuska dolazi do pobede, kada je Ernandes došao do odbijene lopte, ušao u kazneni prostor i uputio precizan šut.

Francuska će u finalu igrati protiv Španije, koja je u sredu bila bolja od Italije 2:1. Meč za treće mesto između Italije i Belgije igra se u nedelju od 15 sati, dok je finale na programu istog dana od 20.45.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.