NI IGRAČI PREMIJER LIGE NEĆE VAKCINU, LEKAR KRIVI NAJSTARIJE: Pričaju o sterilitetu, Bilu Gejtsu a mlađi im veruju!
Foto: Profimedia

i epl u problemu

NI IGRAČI PREMIJER LIGE NEĆE VAKCINU, LEKAR KRIVI NAJSTARIJE: Pričaju o sterilitetu, Bilu Gejtsu a mlađi im veruju!

Premijer liga čak sprema nagrade za vakcinisane, a oni koji su protiv traže slobodu izbora

Objavljeno:

NBA liga ima velikih problema sa košarkašima koji ne žele da se vakcinišu ni pored najavljenih kazni, a među njima ima i vrlo uticajnih zvezda, Sada se slično dešava u fudbalskoj Premijer ligi Engleske.

Prema navodima Dejli Mejla, tek trećina igrača iz Premijer lige je primila vakcinu i revakcinisano je. Samo sedam od 20 klubova ima revakcnisano tek 50 procenata svlačionice. Postoje takođe tri kluba u čijim redovima nema ni 10 odsto vakcinisanih fudbalera. Jedan od njih je Njukasl, čiji igrači većinom nisu primili vakcinu protiv koronavirusa. Za razliku od njih, Lids, Sautempton i Brentford su vakcinisali više od 90 odsto svojih igrača.

- Frustrirajuće je jer su se teorije zavere uvukle u svlačionice. Imamo veterane, iskusne igrače, pametne ljude, a pričaju razne gluposti i ne žele da odstupe od toga. Jedan od njih mi je rekao da mu ne treba vakcina jer mu može povećati efekat vitamina koje unosi u organizam - priča lekar jednog od premijerligaša za Dejli Mejl.

DNK vakcina, Zajdus Kadila, Vakcina
foto: Profimedia

Najviše, ipak, zabrinjavaju teorije koje čitaju na društvenim mrežama i veruju da su one tačne, pa neće da se vakcinišu, kaže lekar.

- Te neke stvari koje čitaju, i veruju u njih, te koje mogu naći na internetu... To je neverovatno. Posle pričaju da će biti sterilni ako se vakcinišu, da je to sve ustvari plan Bila Gejtsa, da je pandemija propaganda. Ali pravi problem je taj da sve to u šta oni veruju prenose i na mlađe igrače u svlačionici - kaže neimenovani doktor engleskog premijerligaša.

Ovakav trend među fudbalerima brine klubove i vođstvo lige, ali još uvek ne postoji pritisak da vakcinacija bude obavezna za sve.

- Oni su odrasli ljudi i moraju imati prravo na izbor da li će biti vakcinisani ili neće - stav je menadžera Čelsija Tomasa Tuhela čliji je igrač Ngolo Kante trenutno van stroja upravo zbog koronavirusa.

Tijago Silva, Tomas Tuhel
foto: EPA/David Ramos

Premijer liga je nedavno čak najavila da će početi da nagrađuje vakcinisane igrače, mada još nije poznato kakve nagrade se tu podrazumevaju. Navodno, svi igrači koji budu primili antikovid vakcinu moći će slobodnije da prolaze kroz striktne protokole obavezne za sve. Dakle, za njih oni praktično neće važiti što će im u ovakvim okolnostima dosta olakšati situaciju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.