ŠTA IM JE REKAO: Tuhelu neće biti dobro kada čuje kako je Alegri prokomentarisao igru Čelsija!
Foto: AP

hrarbo

ŠTA IM JE REKAO: Tuhelu neće biti dobro kada čuje kako je Alegri prokomentarisao igru Čelsija!

Juventus mora da zna kako se pobeđuje u ovakvim mečevima... Kada izgarate na terenu i ginete u borbi za rezultat

Objavljeno:

Sudeći po mučenju Juventusa na startu Serije A, odnosno ubedljivim izdanjima Čelsija u Premijer ligi (izuzev poraza od Mančester Sitija), nije bilo previše onih koji su verovali da će Stara Dama sačuvati mrežu u Torinu i pritom ostaviti ceo plen u svom domu.

Međutim, Masimilijano Alegri je taktički gledano jedan od najvećih fudbalskih znalaca, a činjenica da raspolaže odbranom koja puca od kvaliteta i iskustva mu je pomogla da Juveova barka uplovi u mirnu luku.

- Poput mornara u olujnim morima, uspeli smo da pronađemo način da se iskobeljamo iz bure. To smo uradili večeras protiv šampiona Evrope - rekao je Italijan posle utakmice.

Masimilijano Alegri
foto: EPA/Simone Arveda

Leonardo Bonući je bio pravi sedativ za fizički superiornijeg Romelua Lukakua, a Federiko Kjeza i imenjak mu Bernardeski su 11 sekundi po startu drugog dela uhvatili odbranu Čelsija na spavanju.

- Čisto tehnički gledano, možemo još bolje od ovoga, ali istini za volju, nismo dozvolili protivniku mnogo čistih situacija i pritom nismo uspeli da realizujemo par opasnih kontra napada. Šest bodova na kontu nakon dve utakmice i to bez primljenog gola... Na dobrom smo putu ka plasmanu u osminu finala -

Gledajući trojac Lokateli, Bentankur, Rabio, francuski internacionalac je taj koji je podbacio, ali njegova slaba partija nije koštala Bjankonere.

- Bentankur je povremeno vodio bitku sa samim sobom, Lokateli pomagao da se yaustavi Lukaku. Rabio nije dobro otvorio utakmicu, ali je kasnije uspeo da se poboljša -

Čelsiju je, očekivano, pripao posed lopte (66 posto na kraju), ali je Alegri pobedničku kalkulaciju pravio znajući da će prepustiti posed rivalu.

Tomas Tuhel
foto: EPA/Peter Powell

- Juventus mora da zna kako se pobeđuje u ovakvim mečevima... Kada izgarate na terenu i ginete u borbi za rezultat. To su momci uradili večeras. Uz dužno poštovanje prema šampionu Evrope, naš golman Ščensni nije imao šta da brani - pecnuo je na kraju Alegri poraženi tim.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.