VRAĆAJU SE SIGURNO ZA MEČ PROTIV LUDOGORECA: Bez njih dvojice Stanković je bio u velikom problemu
Foto: Starsport

NEMA BRIGE

VRAĆAJU SE SIGURNO ZA MEČ PROTIV LUDOGORECA: Bez njih dvojice Stanković je bio u velikom problemu

Dragović i Degenek se poput većine bolesnih u ekipi bolje osećaju

Objavljeno: 11:33h

Virus koji muči fudbalere Crvene zvezde posle derbija uneo je među navijače zebnju da će ekipa biti drastično oslabljena protiv Ludogoreca u Razgradu, ali poslednje informacije do kojih je došao ''Sportski žurnal'' govore da se to neće dogoditi i da će standardni štoperski tandem Dragović-Degenek biti na terenu u drugom kolu grupne faze Lige Evrope. Defanzivci se, poput većine bolesnih u ekipi, bolje osećaju i moguće je čak da budu u kombinaciji za nedeljno gostovanje Novom Pazaru.

Posmatrano sa sadašnje tačke, nije realno da budu među starterima kraj Jošanice, ali mogli bi da prethodno uđu u redovan trenažni proces i na nezgodnom gostovanju upišu u slučaju potrebe određene minute. Bez njih dvojice štoperska rotacija je jako skraćena, sada je praktično izvesno da će važno mesto u odbrani na narednoj prvenstvenoj utakmici imati Radovan Pankov, a u konkurenciji za startera kao centralni bek je i Strahinja Eraković.

Milan Borjan je od svih bolesnih u Zvezdnoj ekipi imao najjače simptome i organizam mu je najviše iscrpljen. Jasno je da kapiten neće putovati u Novi Pazar, a pod velikim je upitnikom i za meč sa Ludogorecom. Ako se ne oporavi u potpunosti, propustiće prvi evropski meč kluba od 2017. godine i dolaska u redove najtrofejnijeg srpskog kluba.

Milan Borjan
foto: Starsport

Borjan je branio za Zvezdu u Evropi i pored slomljenog prsta i prilično oštećene zadnje lože, pa zbog prethodnih iskustva ne sme da se odbaci varijanta da iskusni čuvar mreže ipak stane između stativa protiv nekadašnjeg kluba.

Kakva je kompletna kadrovska slika u Crvenoj zvezdi biće jasnije posle utakmice protiv Novog Pazara, jer će oni koji ne budu putovali na to gostovanje teško biti spremni da startuju u Bugarskoj. Ispred trenera Dejana Stankovića su nezgodni dani, ali proces rada se ipak odvija i vrše se pripreme za dve važne utakmice.

Borjana će u Novom Pazaru zameniti Zoran Popović, jer je i prvi rezervni golman Miloš Gordić „zakačio“ virus. Nije isključena opcija ni da najmlađi od trojice čuvara mreže bude između stativa u Razgradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.