POČELO JE LIKOVANJE NAD RANJENOM BARSOM: Navijači Kadiza skandirali "Gde vam je Leo Mesi?!"
Foto: Printscreen/Twitter/@albert_roge

surovo

POČELO JE LIKOVANJE NAD RANJENOM BARSOM: Navijači Kadiza skandirali "Gde vam je Leo Mesi?!"

Ni traga od tiki-take kojom je Barselona ne tako davno mlela protvinike i sa lakoćom davala golove. Lošim poslovnim potezima, klub je postepeno ostao bez moćnog napadačkog trija a uz to upao u ozbiljnu finansijsku krizu

Objavljeno:

Fudbalski klub Barselona prolazi kroz teške dane. Katalonci su odigrali bez golova na gostovanju Kadizu u četvrtak veče i sada za najvećim rivalom Real Madridom kasne sedam bodova u La Ligi.

Sve je sa dva žuta kartona otežao Holanđanin Frenki de Jong u 65. minutu a njegov zemljak, trener Ronald Kuman je i sam isključen duboko u nadoknadi i pitanje je da li ćemo ga uopšte opet videti na klupi Barselone.

Doduše, tek je odigrano šest kola, a Barsa ima meč manje, ali igra je ono što najviše zabrinjava navijače. Računajući duel sa Bajernom u Ligi šampiona (0:3), tim je u poslednja tri meča dao samo jedan gol i to u nadoknadi vremena protiv Granade - i tako iščupao bod.

Ronald Kuman
foto: EPA/Alejandro Garcia

Ni traga od tiki-take kojom je Blaugrana ne tako davno mlela protvinike i sa lakoćom davala golove. Lošim poslovnim potezima, klub je postepeno ostao bez moćnog napadačkog trija a uz to upao u ozbiljnu finansijsku krizu.

Redom su Kamp Nou napuštali Nejmar, Luis Suares i na kraju, ikona kluba, Lionel Mesi. Navijači drugih klubova su izgleda jedva čekali ovakav rasplet pa sad likuju nad "ranjenim" velikanom.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

Fanovi Kadiza su po dolasku delegacije Barselone ispred njihvog stadiona skandirali:

- Gde vam je Leo Mesi!

Zanimljiva je i ironija u celoj priči. Barsu je do statusa jednog od najvećih i najpopularnijih klubova lansirao još jedan Holanđanin, čuveni Johan Krajf (pravilan izgovor njegovog prezimena). Inovativan i kao igrač i kao trener, legenda Ajkasa nije uspeo da Katalonce dovede do vrha Evrope kao igrač, ali jeste kao trener 1992.

Uspostavio je i poznatu školu "La Masiju" iz koje su najveći talenti izlazili obučeni da igraju tiki-taka igru - njegovu unapređenu verziju "totalnog fudbala" Ajaksa s početka sedamdesetih, kasnije dodatno razvijenu pod uticajem Arsenala Arsena Vengera. Tada su i ostvareni najveći uspesi kluba sa magičnim Mesijem na terenu.

Johan Krajf
Johan Krajffoto: AP

A te 1992. jedini gol za pobedu nad Sampdorijom i titulu prvaka Evrope, i to u produžecima, dao je upravo Ronald Kuman. Danas navijači Barse jedva čekaju da vide leđa ovom Holanđaninu, ali pitanje je koliko bolje rezultate bi neki drugi trener postizao sa ovim timom. Ostaje da vidimo...

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.