"PRAVI" RONALDO PODRŽAO KOLEGU: Superliga NIJE loša ideja, niko neće da čeka polufinale da gleda Real - PSŽ!
Foto: Profimedia

stao uz nekadašnjeg gazdu

"PRAVI" RONALDO PODRŽAO KOLEGU: Superliga NIJE loša ideja, niko neće da čeka polufinale da gleda Real - PSŽ!

Videli smo proteste protiv Superlige u Engleskoj, možda zato što je to bilo loše objašnjeno ili loše implementirano - smatra Ronaldo

Objavljeno:

Svet fudbala je kao projektil u aprilu oove godine pogodila vest o otcepljivanju najvećih evropksih klubova iz Lige šampiona i formiranju novog elitnog takmičenja, Superlige Evrope.

Posle burnih reakcija, protesta navijača, ali i pre svega pretnjama finansijskim kaznama engleskim velikanima od starne tamošnjih investicionih fondova i banaka, isti su se povukli pa je propala "revolucija" koju je predvodio predsednik Real Madrida Florentino Peres.

Florentino Peres, Florentino Perez
foto: Profimedia

Na njega su svi osuli "drvlje i kamenje" zbog pokušaja kreiranja još većeg jaza između bogatih klubova i onih uslovno rečeno manjih, ali na njegovu starnu je sada stao jedan od igrača koji je svojevremeno činio Peresove "Galaktikose" - originalni Ronaldo.

"Zuba" je danas predsednik Valjadolida, a smatra da zamisao kolege iz Madrida nije stvarno loša, već da je loše predstavljena.

- Ako pogledate ideju Superlige, to nije loša ideja. Navijači žele da gledaju najvažnije utakmice. Ljubitelji fudbala poput nas hoće da gledaju kako Real igra protiv Milana, Intera, Sitija ili PSŽ-a. Da gledaju ove mečeve a da ne moraju da čekaju četvrtfinale ili polufinale za to - smatra Ronaldo Nazario.

Ronaldo Nazario da LIma
foto: AP

- Danas su fanovi veoma posvećeni. Videli smo proteste protiv Superlige u Engleskoj, možda zato što je to bilo loše objašnjeno ili loše implementirano. Mislim da projekat ima potencijala i da će biti novina za klubove i navijače u bliskoj budućnosti. Klubovi moraju da se okupe i unaprede naš proizvod, ponude bolje uslove, predlože najbolje utakmice - uverava predsednik Valjadolida u razgovoru za Atletik.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.