PREDSEDNIK FIFE OSNIVAČ SUPERLIGE?! Tako makar tvrdi prvi čovek Primere
Foto: EPA/Erdem Sahin

otkud sad to

PREDSEDNIK FIFE OSNIVAČ SUPERLIGE?! Tako makar tvrdi prvi čovek Primere

Znam da on stoji iza projekta Superlige

Objavljeno:

I dalje se priča o Superligi Evrope projektu koji je propao posle samo 48 sati.

Sada smo saznali nove informacije. Predsednik španske La Lige Havijer Tabas koji tvrdi da iza Superlige stoji upravo prvi čovek FIFE Đani Infantino.

- Znam da on stoji iza projekta Superlige i to sam mu lično rekao. Pričao sam to ranije i ponoviću svaki put kad me pitaju. Infantino stoji iza Superlige, on je njihov pokrovitelj - kaže Tabas.

Supeligu je osnovalo 12 klubova koji spadaju u sam vrh evropskog fudbala Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Mančester junajted, Liverpul, Mančester siti, Čelsi, Arsenal, Totenhem, Juventus, Milan i Inter), a takmičenje je bilo u svrsi opstanka fudbala. Ono je trebalo da predstavlja pandan Ligi šampiona.

Ali je posle velikih pritisaka pre svih navijača, a onda i igrača kao i nacionalnih saveza, maltene svi klubovi su odustali od ideje igranja u ovakvom takmičenju. Međutim nisu svi odustali, jer od 12 prvobitnih ostalo je samo tri Real, Barselona i Juventus su i dalje zagovornici Superlige.

- Skoro svi klubovi Superlige su svesni da su napravili grešku, a najgora kazna im je reakcija njihovih navijača. Projekat je propao, ali još nije mrtav. Bez engleskih klubova neće moći u potpunosti da zaživi - zaključio je Tabas.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.