ŽOGA BONITO JE GOTOVA, UŽIVAJTE DOK MOŽETE: Nejmara naljutio žuti karton dat za DRIBLING - ali ne njemu!
Foto: EPA/Yoan Valat

uvređen i iznenađen

ŽOGA BONITO JE GOTOVA, UŽIVAJTE DOK MOŽETE: Nejmara naljutio žuti karton dat za DRIBLING - ali ne njemu!

Nejmar ume da pretera u jaukanju i valjanju posle faulova nad njim, ali često je potrebno da dobije prave batine da bi rival bio kažnjen žutim kartonom, dok s druge strane za najmanje prigovore igrači u Ligi 1 dobijaju opomene

Objavljeno: 08:49h

Nejmar je prošlog leta želeo da ode iz Pari Sen Žermena, a uoči ove sezone nije razmišljao o tome. Ipak je našao "osećaj" koji je tražio, izgladio nesporazum sa navijačima i u harmonijij je sa saigračima, a naročito je srećan otkako im se pridružio Lionel Mesi.

Južnoameričkim fudbalerima, a pogotovo Brazilcima, ponekad je teško ugoditi a kad nisu srećni, to se itekako odrazi na njihove nastupe. Mnogi veliki talenti su zato igrali vrhunski fudbal samo u domovini, a jedna od stvari koja Nejmaru najviše smeta u Francuskoj je čudan kriterijum suđenja.

Nejmar, Markinjos, Pari Sen Žermen
foto: Profimedia

Nejmar ume da pretera u jaukanju i valjanju posle faulova nad njim, ali često je potrebno da dobije prave batine da bi rival bio kažnjen žutim kartonom, dok s druge strane za najmanje prigovore igrači dobijaju opomene. Dodirivanje sudije nekoliko puta je kažnjeno direktnim isključenjem.

Sada je omaleni napadač reagovao na žuti karton koji je dobio njegov zemljak Lukas Paketa tokom duela Liona i Troe. Tokom nadoknade, kada je meč već bio rešen (3:1 za domaćina), Paketa je napravio atraktivan dribling. Sudija je procenio da je bio nepotreban i da je ponizio protivnika, pa mu je pokazao javnu opomenu.

Dribling, Nejmar
foto: Printscreen/Instagram/neymarjr

Nejmara je ovo vrlo naljutilo, pa je sliku tog detalja podelio na Instagram storiju uz komentar:

- Ova scena je vrlo tužna, dati žuti karton za dribling... Tehnički potez je rešenje bez obzira gde na terenu da se napravi i bez obzira koji minut je u toku. Ovo se desilo meni prošle sezone. Sada se desilo Paketi... Iskreno, ne shvatam razloge. Čuvena 'Žoga bonito' je gotova. Uživajte dok možete - rezigniran je bio Nejmar.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.