SKANDALI U DERBIJU BiH: Igrač "dobio" cipelu u glavu, huligani presreli auto sudije i ZAPALILI ga bakljom!
Foto: Printscreen/klix.ba

jedan arbitar povređen

SKANDALI U DERBIJU BiH: Igrač "dobio" cipelu u glavu, huligani presreli auto sudije i ZAPALILI ga bakljom!

Prethodno su sudije prekinule duel Veleža i Borca zbog upada domaćih navijača u teren

Objavljeno: 08:54h

Veliki skandal dogodio se u Bosni i Hercegovini, nakon prekinutog derbija tamošnje Premijer lige između Veleža iz Mostara i banjalučkog Borca!

U Jablanici je napadnut glavni sudija Sabrija Topalović. Tačnije, nepoznate osobe su presrele automobil u kojem je bio Topalović, te supervizor Adnan Alispahić i četvrti sudija Admir Šehović iz Sarajeva.

- U utorak naveče, oko 23:45 časova u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše telesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je lekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobegli u vozilu marke Golf - rekli su za Klix.ba u Operativnom centru MUP-a HNK.

Kako SportSport.ba saznaje, petorica huligana su presrela automobil, prvo su ubacili baklju u automobil te su nakon toga metalnim šipkama napali Topalovića, Alispahića i Šehovića. Prema neslužbenim informacijama Alispahić koji je imao status supervizora suđenja, zadobio je nekoliko povreda u predelu ruku, glave i rebara. Za napadačima se još traga.

Derbi je inače prekinut u 81. minutu meča, pri rezultatu 2:0 za Borac, kada su domaći navijači uleteli na teren, a sudija je odlučio da prekine meč jer je smatrao da je igrač Borca Jovo Lukić dobio udarac u glavu.

Sa tribine jedan navijač domaćeg tima pri ulasku u tunel udario je napadača Banjalučana.

- Pobegao sam sa terena i krenuo u tunel, te tada dobio cipelu u glavu - rekao je Lukić.

Mediji u BiH ističu da su propozicije u ovom slučaju jasne i da će Borac za zelenim stolom dobiti 3:0.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.