AS ČELSIJA ODUSTAO OD KLEČANJA PROTIV RASIZMA: Pokret gubi snagu i u Premijer ligi?!
Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

ne vidi svrhu

AS ČELSIJA ODUSTAO OD KLEČANJA PROTIV RASIZMA: Pokret gubi snagu i u Premijer ligi?!

Utisak je da su svi svesni ovoga što je Alonso prvi skupio hrabrosti da istakne, ali u modernom zapadnom društvu je preveliki rizik da i sami budete proglašeni za rasistu ako se suprotstavite ovakvoj akciji koja teško da je donela neke stvarne rezultate

Objavljeno:

Španski fudbaler i igrač Čelsija Markos Alonso prestao je da kleči pred meč jer smatra da gest klečanja protiv rasizma polako gubi snagu, preneo je Bi Bi Si.

Umesto toga, 30-godišnji Španac kaže da više voli da stoji i rukom pokaže na natpis Ne rasizmu.

- U potpunosti sam protiv rasizma i protiv svake vrste diskriminacije, ali više volim da stavim prst na natpis na ko, piše "Ne rasizmu", kao što to rade u nekim drugim sportovima i zemljama - rekao je Alonso.

Premijer liga, Klečanje, Klečanje protiv rasizma
foto: Profimedia

Pred početak tekuće sezone igrači svih 20 klubova Premijer lige rekli su da će nastaviti da kleče pred početak meča "kao simbol svog jedinstva protiv svih oblika rasizma".

- Jednostavno verujem da klečanje polako gubi snagu, i želim da svoju borbu pokažem na drugačiji način. Ali i da pokažem da i dalje u potpunosti podržavam borbu protiv rasizma - izjavio je Alonso.

Utisak je da su svi svesni ovoga što je Alonso prvi skupio hrabrosti da istakne, ali u modernom zapadnom društvu je preveliki rizik da i sami budete proglašeni za rasistu ako se suprotstavite ovakvoj akciji koja teško da je donela neke stvarne rezultate.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.