PARTIZANOV RIVAL NASTAVLJA SA LOŠIM PARTIJAMA U DOMAĆEM PRVENSTVU: Gent ostao bez bodova u duelu protiv Kortrajka!
Foto: Profimedia

nisu bauk

PARTIZANOV RIVAL NASTAVLJA SA LOŠIM PARTIJAMA U DOMAĆEM PRVENSTVU: Gent ostao bez bodova u duelu protiv Kortrajka!

Partizan ima ozbiljne šanse protiv tima iz Belgije

Objavljeno:

Partizanov protivnik u grupnoj fazi Lige konferencije doživeo drugi poraz na poslednje tri utakmice

Nije Gent nikakav bauk. To je sada sasvim jasno. Jeste trijumfom otpočeo borbu u grupi koju u okviru Lige konferencije deli sa Partizanom, ali ja zato u belgijskoj Pro ligi vezao dva poraza. Večeras je zahvaljujući Fajzu Selemaniju, video tehnologiji i nepreciznom Romanu Bezusu ostao bez bodova u Kortrajku - 0:1.

Posle drugog vezanog neuspeha ekipa Hajna Vanhazenbruka je tik iznad opasne zone sa sedam bodova. Kortrajk je posle četvrtog trijumfa šesti, sa šest bodova više. Gentu sledi duel sa Anatorzisom u Ligi konferencija, gde je posle prvog kola na drugom mestu grupe iza Partizana.

Dominirao je Gent na gostovanju, imao loptu u nogama daleko više od rivala, pretio gotovo dvostruko češće, ali se kući vraća pognute glave. Nije uspeo svoje prilike da pretvori u golove, a Bezus će biti proglašen za tragičara, s ozbirom da je u na samom startu drugog poluvremena promašio penal. Tukao je pored gola srpskog čuvara mreže Marka Ilića i propustio idealnu priliku da vrati Bizone u meč. Srpski napadač Darko Lemajić je proveo svih 90 minuta na terenu u dresu gostujuće ekipe.

FK Gent
foto: Profimedia

Poveo je domaćin sa bele tačke i to na samom startu meča. Igrao se deveti minut kada su fudbaleri Genta skrivili penal, a u gol ga pretvorio Faiz Selemani. Nije Gent do poluvremena uspeo ozbiljnije da ugrozi prednost Kortrajka, ali je u nastavku i pored velike propuštene šanse u 48. minutu (promašaj Bezusa sa kreča) dominirao. Ređale su se prilike pred golom domaćina, koji se povukao i strpljivo branio. Bez preterane želje da dotuče rivala.

Ta taktika se umalo obila o glavu Kortrajku, jer je u 83. minutu Tisudali poravnao rezultat. Ipak, usledila je VAR provera, pa je zbog ofsajda pogodak gostiju poništen. Trudio se Gent do poslednjeg trenutka da dođe makar do boda, ali nije uspeo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BELGIJA 1 – 8. KOLO

Petak

Serkl Briž - Epen 1:2 (1:1)

Subota

Ostende - Beršot 3:1 (2:0)

Mehelen - Leven 2:0 (2:0)

Union Sen Žiluaz - Varegem 2:1 (0:0)

Šarlroa - Klub Briž 0:1 (0:1)

Nedelja

Sint - Trojden - Genk 1:2 (1:0)

Antverpen - Seren 2:1 (0:0)

Standard - Anderleht 0:1 (0:1)

Kortrajk - Gent 1:0 (1:0)

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.