MIHAJLOVIĆ OTKRIO ISTINU O TROFEJU IZ BARIJA: Taj pehar je sav bio izlupan pa su morali da naprave novi (VIDEO)
Foto: Profimedia

LEGENDA ISKRENO O SVEMU

MIHAJLOVIĆ OTKRIO ISTINU O TROFEJU IZ BARIJA: Taj pehar je sav bio izlupan pa su morali da naprave novi (VIDEO)

Srpski trener ispričao je da su mu u decembru 1990. godine kada je potpisao za beogradski klub narednog dana ukraden skupoceni auto

Objavljeno: 22:29h

Srpski trener Siniša Mihajlović je bio istinska zvezda u vreme kada je sa crveno-belima "žario i palio" Srbijom, kasnije i Evropom. Meteorski uspon je sa sobom nosio sve moguće privilegije za šampione, jer su i njemu i ostalim igračima iz generacije koja je pokorila Evropu - gotovo sva vrata bila otvorena.

Ipak, tako nije bilo u danima kada je Miha stigao u Zvezdu. U decembru 1990. godine je potpisao za beogradski klub, "zadužio" tada "besnu mašinu" mazdu 323, a već sledeći dan imao je šta da vidi, odnosno da ne vidi - nepoznati lopovi su mu ukrali skupocenog četvorotočkaša.

Mihajlović je o tom detalju govorio za Zvezdinu televiziju.

- Dobio sam od Zvezde kola, mazda 323r, ona što se dižu svetla. To tad niko nije imao u Beogradu. Sećam se da sam ja hteo crnu boju, ali Cvele (Vladimir Cvetković, prim. aut) kaže crvena, kaže mi "nisi u Partizanu". I šta se desi: prvi dan mi ukrali kola, odma ih ukrali. Mislim se, nije krenulo dobro.

Bio je to neprijatan Mihin početak u prestonici, ali kako je vreme odmicalo, a Zvezda se penjala ka vrhu Evrope, na kraju i osvojila KEŠ, Mihajlović je bio jedan od sportskih heroja nacije.

I tada, na vrhuncu slave, desio mu se isti peh - ukrali su mu kola. Ali, sa drugačijim epilogom od onog prvog.

- Ukrali su mi kola, bmw, i ja tih dana pričam za novine kako su mi sinoć ukrali kola. Posle dva dana mi zvone na vrata, ja otvorim, i vidim momka koji mi kaže "ovo su ključevi od vaših kola, nismo znali da su tvoja. Napravili smo ti staklo, napunili rezercvoar". Vidim stvarno moja kola - u neverici je tad bio Miha da su mu lopovi zapravo vratili sutomobil, iz prostog razloga jer je on bio heroj nacije.

Mihajlović je takođe otkrio da nikada nije želeo da ide iz Zvezde, ali je poslušao savet tadašnjeg direktora Vladimira Cvetkovića da je to najbolje za sve, jer je Srbija bila pod sankcijama, a srpski fudbal amputiran iz evropskih takmičenja. Naredna stanica za Mihu bila je Italija, jedina zemlja gde je, osim Srbije i Zvezde, kako je priznao, imao ambiciju da igra.

Siniša Mihajlović
foto: FK Crvena zvezda

Mihajlović je u intervjuu za Zvezdinu televiziju, očekivano, pričao o Bariju i trenutku kada su crveno-beli postali šampioni Evrope, daleke 1991. godine.

- I sad se naježim, a prošlo 30 godina, nema tih para kojim može da se kupe te emocije, nismo bili svesni. Ali, što je više odmicalo vreme, sve više smo shvatali koliko je to bilo važno. Od Surčina do stadiona i sa jedne i sa druge strane, ljudi uz ulicu u četiri pet redova, skroz do stadiona, i na stadionu puno, svuda. Onda smo tek shvatili šta smo napravili, koliko je to značilo za narod - rekao je Mihajlović, a onda govorio o peharu namenjenom osvajaču:

- Taj pehar koji smo doneli je bio svuda. Ja sam ga nosio u Borovo, Juga ga je nosio kod sebe. On je stajao kod Bine u kolima, držao ga je u gepeku. Kako dođemo u neki lokal, uzima pehar stavlja na sto i posle se pije. Dođe Pančev, kaže 'Daj mi pehar treba mi da nosim na svadbu' i Bina mu da, on ga nosio u Makedoniju na svadbu. Taj pehar je sav bio izlupan pa su morali da naprave novi. Onaj pehar na Marakani nije original, da znate, napravljen je ponovo jer je onaj stari bio izlupan skroz - otkrio je Mihajlović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.