IBRAKADABRA: Zlatan golom rešio pitanje pobednika u derbiju kola!
Foto: EPA/CESARE ABBATE

kako drugačije

IBRAKADABRA: Zlatan golom rešio pitanje pobednika u derbiju kola!

Milan bez poteškoća savladao Lacio rezultatom 2:0

Objavljeno:

Rebić upisao dve asistencije, Rosoneri maksimalni posle tri kola

U sjajnom raspoloženju Milan dočekuje dva velika derbija i teška gostovanja naredne nedelje – Liverpul i Juventus. Rosoneri su večeras nanizali i treću pobedu od početka sezone. Preskočili su i najtežu prepreku do sada pošto su bez većih problema na San Siru savladali Lacio sa 2:0.

Bio je ovo okršaj najbolje odbrane i najboljeg napada iz prva dva kola. Epilog je da je su sjajni Majk Menjan i njegovi saigrači spustili rampu Ćiru Imobileu i kompaniji. Milan je bio imao apsolutnu kontrolu nad utakmicom i gospodario travnjakom San Sira, a pobeda bi verovatno bila i još lakše izborena da Frank Kesi nije promašio penal u nadoknadi prvog poluvremena.

Sraijeva namera da sa tandemima Marušić – Pedro i Hisaj – Anderson optereti Milan po bokovima se pokazala kao totalni fijasko. Vezni red Milana je bio taj koji je preuzeo kontrolu i diktriao tempo utakmice, a Rosonerima je mnogo značio povratak Franka Kesija posle povrede.

Olivije Žiru nije bio u konkrenciji za tim Rosonera jer je skoro preležao korona virus, dok je Zlatan Ibrahimović posle 128 dana bio na raspolaganju Stefanu Piloiju ali ga je trener ostavio na klupi i dao mu šansu tek u drugom poluvremenu. Tako je Ante Rebić počeo meč kao iznuđeno rešenje u špicu, dok su Leao i Florenci delovali po krilima, a Dijaz kao “desetka”.

Milan je dominirao od prvog minuta, Lacio je bio u potpuno podređenom položaju, a sjajno je igrom Rosonera dirigovao mladi Sandro Tonali. Kalabrija je imao prvu šansu za domaće, potom i Leao ali se Lacio odbranio. Pokušavali su gosti da čestim faulovima seku igru Milana i uspevalo im je to do 35. minuta kada su konačno kapitulirali. Leao je istrčao kontru sa centra, odigrao dupli pas sa Rebićem i rutinski završio šutem sa 10 metara.

Zlatan Ibrahimović
foto: Profimedia

U poslednjom minutu prvog poluvremena, VAR je dodelio penal Milan posle duela Kesija i Imobilea, ali je afrički vezista pogodio prečku sa 11 metara. Delovalo je da je propustio idealnu šansu da dotuče rivala i da je Laciju udahnuo život pred drugo poluvreme.

Ipak, ništa od buđenja Lacija… Milan je bolje otvorio i drugo poluvreme, a Pioli je dodao gas posle sat vremena igre trostrukom izmenom kada su ušli Ibrahimović, Salemakers i Bakajoko. Rebić je prešao na levo krilo, Ibra u špic i odmah se to pokazalo kao dobitna kombinacija. Posle strašne dubinske lopte Tonalija, Hrvat je probio po levom krilu i idealnom loptom na petercu našao Zlatana koji je sa novim imidžom nastavio tamo gde je stao prošle sezone. Meč je bio “zatvoren” dvadesetak minuta pre kraja…

Pobedu Rosonera je jedino pokvarila povreda Bakajoka koji je napustio teren posle 15 minuta, a do kraja je debitovao i maldi Francuz Balo Ture koji je stigao iz Monaka.

Milan deli prvu poziciju na tabeli posle tri kola, a slede mu dva mnogo teška gostovanja Liverpulu i Juventusu u kojima će se videti prve naznake može li ova ekipa da se bori za skudeto sa obavezama na tri fronta. Za sada to deluje jako lepo…

Standings provided by SofaScore LiveScore

SERIJA A - 3. KOLO

Subota

Empoli - Venecija 1:2 (0:1)

/Bajrami 89 - Anri 13, Okereke 68/

Napoli – Juventus 2:1 (0:1)

/Politano 57, Kulibali 85 – Morata 10/

Atalanta - Fjorentina 1:2 (0:1)

/Zapata 65 - Vlahović 33, 49/

Nedelja

Sampdorija - Inter 2:2 (1:2)

/Jošida 33, Auđelo 47 - Dimarko 18, Martinez 44/

Kaljari - Đenova 2:3 (1:0)

/Žoao Pedro 16 penal, Čepiteli 56 - Destro 59, Fares 69, 78/

Specija - Udineze 0:1 (0:0)

/Samardžić 89/

Torino - Salernitana 4:0 (1:0)

/Sanabrija 45, Bremer 65, Pobega 87, Lukić 90+1/

Milan - Lacio 2:0 (1:0)

/Leao 45, Ibrahimović 67/

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.