POBEDA LIVERPULA PALA U SENKU JEZIVE POVREDE ELIOTA: Za njega je sezona završena nakon izuzetno neopreznog starta!
Foto: Profimedia

užasna povreda

POBEDA LIVERPULA PALA U SENKU JEZIVE POVREDE ELIOTA: Za njega je sezona završena nakon izuzetno neopreznog starta!

Čak ni njegovi saigrači nisu imali snage da gledaju užasnu scenu

Objavljeno:

Jorkšir više od dve decenije čeka pobedu nad Redsima...

Umeli su Marselo Bijelsa i Lids u smiraj protekle sezone i te kako da "ošamare" najveće engleske klubove. Tako da ih ošamare da im obrazi dobrano zabride (pobede protiv Mančester Sitija i Totenhema, nerešeno sa Čelsijem, Mančester Junajtedom i Liverpulom), međutim ove sezone druga priča. Ni posle četiri kola jorkširski velikan nema pobedu, a nakon što ga je torpedovao Junajted na Old Trafordu (5:1), nešto slično naparvili su i Redsi. I to na Elandu - 3:0.

Više od dve decenije Lids nema pobedu nad Liverpulom. Poslednji put višestrukog šamiona srušili su Rio Feerdinand i Li Bojer - što valjda najbolje govori i tome koliko je vremena prošlo od te radosti - a nova generacija, neznatno pojačana ovog leta, ali od koje se mnogo očekuje, očito još nije "našpanovana" za velike stvari.

Klopov sastav iz meča u meč pokazuje je da će ove godine biti daleko konkurentniji u borbi za titulu. Mada bez povređenog prvog napadača Roberta Firmina momci sa Enfilda odigrali su veoma sigurno, stvorili puno šansi (ka golu Lidsa otišlo je čak 30 hitaca, naspram samo devet domaćina) i da nije bilo teže povrede Harvija Eliota u 60. minutu (zbog koje je, uzgred budi rečeno, Paskal Strujk pocrveneo i olakšao posao gostima) nemački stručnjak mogao bi zadovoljno da se smeška, trlja ruke i rutinski sprema prvi meč u novom izdanju Lige šampiona (Milan).

FK Liverpul
foto: EPA/Juanjo Martin

Nije Lids kvalitativni rang Liverpula i to je bilo jasno već nakon dvadesetak minuta igre. Toliko je bilo potrebno gostima da preko 100. pogotkom u Mohameda Salaha u Premijer ligi dođu do krucijalne prednosti. Posle toga sve je bilo značajno lakše.

Liverpul slovi za tim koji je najopasniji posle kornera u Engleskoj, dok Lids najslabije brani udarce iz ugla. Od početka iduće sezone Redsi su dali 13, Lids primio isto toliko. I šta mislite, kako je gost došao do 2:0?

Najbolje se pred golom Jorkširaca snašao Brazilac Fabinjo.

Konačan rezultat u drugom minutu sudijske nadoknade postavio je Sadio Mane i to iz - pazite sad - desetog udarca ka golu na večerašnjoj utakmici?! U pitanju je apsolutni rekord po broju pokušaja za jednog igrača u šampionatu Engleske.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Subota

Kristal Palas - Totenhem 3:0 (0:0)

/Zaha 75pen, Eduar 84, 90+3/

Arsenal - Norič 1:0 (0:0)

/Obamejang 66/

Brentford - Brajton 0:1 (0:0)

/Trosar 90/

Lester - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/Bernardo Silva 62/

Mančester junajted - Njukasl 4:1 (1:0)

/Ronaldo 45+2, 62, Fernandeš 80, Lingard 90+2 - Mankiljo 56/

Sautempton - Vest Hem 0:0

Votford - Vulverhempton 0:2 (0:0)

/Sijeralta 74ag, Hvang 83/

Čelsi - Aston Vila 3:0 (1:0)

/Lukaku 15, 90+3, Kovačić 49/

Nedelja

Lids - Liverpul 0:3 (0:1)

/Salah 20, Fabinjo 50, Mane 90+2/

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.