PIKSI O REPREZENTACIJI IRSKE: Nisu imali sreće protiv Portugalije, krasi ih mentalitet da se nikada ne predaju!
Foto: Starsport

SELEKTOR O PROTIVNIKU

PIKSI O REPREZENTACIJI IRSKE: Nisu imali sreće protiv Portugalije, krasi ih mentalitet da se nikada ne predaju!

Selektor reprezentacije Srbije govorio je o narednom protivniku našeg tima

Objavljeno: 21:11h

Posle polovine kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, Srbija gostovanje u Dablinu (utorak, 20.45) dočekuje kao prva u grupi. S istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom od Portugalije.

Takvo stanje na tabeli Orlovi će probati da zadrže pobedom nad Republikom Irskom, koja je u prethodne četiri utakmice osvojila samo jedan bod.

Selektor Dragan Stojković, ipak, ističe da sutrašnji domaćin nije imao sreće u prethodnim mečevima, posebno pre nekoliko dana kada su Portugalci stigli do 2:1 golovima Kristijana Ronalda u 89. i 96. minutu, i da zbog toga njegovi igrači moraju da budu izuzetno koncentrisani.

"Uvek je teško igrati protiv Irske, zbog mentaliteta po kom Irci nikada ne odustaju, što mi se jako dopada. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, inače ćemo biti u problemu. Mislim da irski fudbaleri žele da pokažu da zaslužuju više bodova nego što imaju i zato ćemo morati da budemo vrlo dobri. Nisu imali sreće protiv Portugalije, to je nešto što se dešava jednom u 100 godina. I Tjeri Anri, tada isto niste imali sreće", našalio se Stojković na konferenciji za medije podsetivši domaćine na poraz od Francuske u baražu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010, kada je slavni napadač postigao gol rukom.

Raspoložen je bio Stojković u razgovoru sa irskim novinarima uprkos problemima koji bi mogli da utiču na sastav Srbije za duel protiv Irske.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport

Aleksandar Mitrović je neizvestan zbog udarca u lice koji je dobio u meču sa Luksemburgom, a pod upitnikom je i nastup Matije Nastasića.

"Još ne znamo da li će igrati Mitrović, imamo još jedan dan pa ćemo videti da li se oseća dobro i da li će doktor odobriti da igra. Polomio je nos, ali imamo dobre napadače, Vlahovića i Jovića, tako da neću imati problem da sastavim tim", istakao je selektor Srbije, uz napomenu da je Nastasić lakše povređen.

Štoperu Fjorentine otekao je skočni zglob.

"Verovatno večeras neće trenirati, pa ćemo videti sutra u kakvom je stanju".

Za razliku od njega, Mitrović će biti na terenu veče uoči utakmice.

"Treniraće, ali ga niko neće pipnuti", kroz osmeh je poručio Stojković i dodao da ne veruje da će napadač Fulama nositi zaštitnu masku.

Uprkos potencijalnim problemima sa timom, selektor veruje u pobedu Orlova i u Dablinu.

"Naš cilj je da pobedimo svaku utakmicu. To sam i rekao igračima kada smo se prvi put okupili u martu. Želim da igramo napadački i ovde smo došli da pružimo takvu partiju i probamo da osvojimo tri boda. Da bismo otišli u Katar, moramo da pobeđujemo. Čeka nas teška utakmica, ali potrudićemo se da budemo najbolji što možemo. ne smemo da čekamo na grešku protivnika. Moramo sami da dođemo do pobede", istakao je selektor.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: Starsport

Svoj optimizam gradi na odličnoj saradnji sa igračima.

"Za kratko vreme koje smo proveli zajedno, probao sam da objasnim igračima šta tačno želim. Ne pričam mnogo, već se koncentrišem na bitne stvari i drago mi je da su prihvatili moju filozofiju i da ispunjavaju ono što tražim od njih. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, što i jeste cilj. Želimo da igramo lep fudbal i pobeđujemo. Za mene nije bitno samo da se pobedi, već i način na koji se to radi".

U prve dve septembarske utakmice Srbija je ubedljivo savladala Katar (4:0) i Luksemburg (4:1), pa je utisak da Stojković ima razloga da bude vrlo zadovoljan, ali on navodi da to nije toliko bitno.

"Nije trenutak da pričamo da li sam ja zadovoljan ili nisam. Idem utakmicu po utakmicu. Bitno je da su naši navijači zadovoljni jer pobeđujemo i igramo dobro. To je dobar znak. Sutra ćemo probati ponovo da pokažemo dobru partiju, pa ko bude bolji neka pobedi", zaključio je Stojković što se tiče samog meča.

Irske novinare pored zdravstvenog stanja dosta je interesovalo i šta selektor ima da kaže o kvalitetima Aleksandra Mitrovića, koji igra na Ostrvu za engleski Fulam.

Na konkretno pitanje šta ga to čini tako dobrim kada igra za Srbiju, usledio je odgovor koji ih je nasmejao.

"To što sam ja dobar. Konačno je našao pravog trenera", našalio se Stojković, pa nastavio:

"Nema dileme da je on kvalitetan igrač, kalibar za Premijer ligu, veliki profesionalac koji jako mnogo radi za tim. Njegovi kvaliteti su kretanje u protivničkom šesnaestercu i odlučnost. Mi se trudimo da igramo napadački i atraktivno i to je nešto što voli svaki napadač, ne samo Mitrović. Ne znam kako stvari funkcionišu u Fulamu, ali mislim da se njemu mnogo sviđa stil koji igra reprezentacija Srbije i da se oseća prijatno kada nastupa za nacionalni tim", objasnio je Piksi.

Tema je bio i Dušan Tadić.

"Veoma sam zadovoljan što ga imam u timu. On je tehnički izuzetan fudbaler i zato sam odlučio da ga postavim za kapitena. Ja mnogo volim tehnički fudbal. Tadić je lider u Ajaksu, ali i izuzetno važan u reprezentaciji. Nadam se da će nastaviti da doprinosi pobedama Srbije", istakao je Stojković.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.