RIBERI NAKON POTPISA ZA NOVI KLUB: Ovde sam zbog emocija, ne zbog novca!
Foto: EPA/Claudio Giovannini

KUPIO NAVIJAČE

RIBERI NAKON POTPISA ZA NOVI KLUB: Ovde sam zbog emocija, ne zbog novca!

Frank Riberi i naredne sezone igraće u Seriji A

Objavljeno:

Italijanska avantura Franka Riberija nastavlja se u dresu povratnika u Seriju A – Salernitane.

Salerno je danas ustao da pozdravi najveći potpis u novijoj istoriji kluba, a oni koji poznaju fudbalska dešavanja u pokrajini Kampanija gde se nalazi i Napulj dolazak Franka Riberija porede sa zemljotresom koji je svojevremeno izazvao Dijego Armando Maradona kada je potpisivao za Napoli.

“Ja kao Maradona u Napoliju“, u čudu je počeo Riberi i zatim dodao:

“Dijego je imao strašnu karijeru. Što se mene tiče, ovde sam da pružim sve od sebe i uradim posao najbolje što mogu. Samo želim da uradim sve za ovaj klub, saigrače i navijače. To je moj mentalitet, sada mi je samo potrebno malo vremena“.

Frank Riberi
foto: EPA/Claudio Giovannini

Uprkos tome što je u poznim igračkim godinama, Frank Riberi smatra da i dalje može da igra vrhunski fudbal, a u prvom obraćanju kao igrač Salernitane otkriva i šta ga je privuklo da potpiše za tim koji se posle 23 godine vraća u elitni rang italijanskog fudbala.

“Iskustvo koje imam upotrebiću da pomognem mlađim saigračima. Volim da treniram sa ekipom i budem na usluzi svima. Osetio sam neverovatnu privrženost svih ljudi u klubu. Prema fudbalu, prema igri, ali i prema meni još tokom prvih kontakta. Navijači su me kontaktirali putem društvenih mreža, iskreno poželeli da dođem. Neverovatno. Emocija je nešto što ne može nikada da se zaboravi, iako sam tokom karijere osvojio mnogo bitnih trofeja“.

Riberi je potpisao jednogodišnji ugovor vredan 1.500.000 evra, uz opciju automatskog produžetka na još godinu dana u slučaju opstanka. Poređenja radi, prošle sezone je u Fjorentini inkasirao čak 4.000.000 evropskih novčanica...

“Opstanak u Seriji A? Ne znam još dovoljno dobro ovaj tim, ali ubrzo ću biti u mogućnosti da shvatim na koji način mogu da pomognem klubu. Komunikacija je najvažniji faktor. Moramo da stvorimo snažnu grupu i hemiju u svlačionici. Samo ujedinjeni možemo da se borimo i pokušamo da dostignemo nove visine“.

Kako sam kaže, odluku da dođe u Salerno doneo je samo iz jednog razloga...

“Nisu to pare, već fudbal. Emocija. Inače ne bih bio ovde“.

Riberi je avionom sleteo u Napulj oko 10 časova ujutru, posle čega je prevezen u Salerno. Dočekalo ga je nekoliko hiljada navijača u ludoj atmosferi, a šal novog kluba podigao je negde oko 16 časova.

Sada se čeka potpis Davida Luiza, koji se poslednjih dana intenzivno povezuje sa Salernitanom.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.