PRVI ČOVEK PSŽ-A OPLEO PO REALU,BARSI I JUVEU: Kukaju nad svojom sudbinom, prosipaju demagogiju, a mi idemo napred!
Foto: Profimedia

OTVORENO O SVEMU

PRVI ČOVEK PSŽ-A OPLEO PO REALU,BARSI I JUVEU: Kukaju nad svojom sudbinom, prosipaju demagogiju, a mi idemo napred!

Naser Al Kelaifi nema najbolje mišljenje o "tvorcima" Superlige

Objavljeno:

“Kukaju nad svojom sudbinom, troše uzalud energiju, dok mi ostali idemo napred i pokušavamo da učinimo evropski fudbal boljim mestom za sve nas“, kaže prvi čovek PSŽ

Na sednici Asocijacije evropskih klubova (ECA) čula se jasna poruka protivljenja izmenama aktuelnog fudbalskog kalendara i odigravanja svetskih prvenstava na svake dve godine, što je pre nekoliko dana u ime Fife izneo Arsen Venger.

Međutim, nije vreme odigravanje Mundijala u budućnosti bila jedina tema o kojoj se pričalo. Dok je predsednik Uefe Aleksandar Čeferin izneo stav po pitanju revolucionarnih promena u reprezentativnom fudbalu, prvi čovek Pari Sen Žermena i ECA Naser Al Kelaifi odlučio je da prekine zavet ćutanja i ponovo usmeri otrovne strelice prema direktnim konkurentima na mapi svetskog klupskog fudbala – Real Madridu, Barseloni i Juventusu.

Razlog zašto se Al Kelaifi obrušio na tri giganta vrlo je jasan – oni su idejni tvorci neuspelog projekta Superlige koji je prošle godine nakratko zatalasao celu planetu. I upravo su Real, Barsa i Juve jedini klubovi koji i dalje nisu odustali od ideje da se jednog dana zaigra Superliga po prvobitnim planovima...

Naser al-Kelaifi
foto: AP

Uvođenju ovog takmičenja oštro se protivi uvođenju Superlige, što je jasno i glasno svima stavio do znanja tokom uvodnog govora na današnjem sastanku. Naime, on je Superligu nazvao “sramotnom i šarlatanskom“, ali tu se nije zaustavio.

“Pre nego što pogledamo u budućnost, moramo da se vratimo nazad nekoliko koraka. Nećemo mnogo da se osvrćemo na dane kada je nastala Superliga koja ne postoji, jer ne želim da dajem previše na značaju onima koji izmišljaju bajke i propale projekte“, oštro je započeo izlaganje Al Kelaifi, pa dodao:

“Svi zajedno moramo da branimo interese evropskog fudbala, igrača, klubova, liga, nacionalnih Saveza i pogotovo navijača“.

On je istakao da od prvog momenta nije bio za Superligu i da je “izdržao pokušaje fudbalskog puča“, a da mu je veru u pobedu dao upravo Aleksandar Čeferin koji mu je u danu nastanka novog fudbalskog takmičenja samo kratko poručio: “Pobedićemo mi ovo“.

“Neću još mnogo da govorim o Superligi jer bi to samo odvuklo pažnju od problema koji nas more. Neki ljudi su pokušali da nas razdvoje, da nas stave na suprotne strane. A mi treba da budemo bliži nego ikada ranije. Treba da budemo jači. Dok tri pobunjenička kluba kukaju nad svojom sudbinom, prosipaju demagogiju i troše uzalud energiju, mi idemo napred kako bismo evropski fudbal učinili boljim mestom za sve nas“.

Predsednik Pari Sen Žermena je zatim govorio o budućnosti evropskog klupskog fudbala i kakvi se dalji koraci očekuju.

“Pre svega tražimo finansijsku stabilnost za evropski fudbal, s obzirom da je i pre pandemije virusa korona bilo ozbiljnih finansijskih problema. Milioni evra duga će biti pokriveni od strane Uefe. Moramo da reagujemo brzo, kako bismo izbegli nepovratne posledice. Finansijski fer-plej mora da se izmeni. Moramo da imamo snažnije odnose sa Uefom. Svi mi radimo u korist fudbala i svih nas“, priča Al Kelaifi i zaključuje:

“Moramo pod hitno da se posvetimo kalendaru reprezentativnih takmičenja. Nalazimo se u kritičnoj situaciji. Ne smemo da donosimo odluke bez dobre analize. Takođe, pod hitno moramo da uklonimo politiku iz fudbala, ne sme da postoje pritisci Vlada zemalja“.

Lionel Mesi, Naser Al-Kelaifi
foto: Profimedia

Pari Sen Žermen je ovog leta doveo Lionela Mesija, Đanluiđija Donarumu, Serhija Ramosa i Žoržinja Vajnalduma, sve bez evrocenta obeštećenja. Ašraf Hakimi je kupljen za 60.000.000 evra bez bonusa od Intera, otkupljen je Danilo Pereira od Porta za 16.000.000 evra, dok je za levog beka Sportinga Nuna Mendesa plaćena pozajmica od 7.000.000 evra.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.