RASPLET NAKON SKANDALA U DERBIJU JUŽNE AMERIKE: Dvojac se vraća u Englesku!
Foto: Profimedia

IMA LI KRAJA

RASPLET NAKON SKANDALA U DERBIJU JUŽNE AMERIKE: Dvojac se vraća u Englesku!

Sinoć smo prisustvovali prekidu utakmice između Brazila i Argentine,a danas polako dobijamo rasplet situacije

Objavljeno:

Eho nezapamćenog skandala u derbiju Južne Amerike i dalje potresaju fudbalski svet. Dok se s velikim nestrpljenjem iščekuje odluka Fife povodom prekida susreta Brazila i Argentine u Sao Paulu zbog "kršenja kovid protokola" selektor Albiselesta Lionel Skaloni odlučio je da ublaži tenzije i razreši dužnosti dvojicu reprezentativaca zbog čijeg prisustva na meču se podigla velika prašina.

Prema informacijama iz Argentine, Skaloni za predstojeći meč protiv Bolivije u Buenos Ajresu (petak, 01.30 po srednjoevropskom vremenu) ne računa na dvojac iz Aston Vile - Emilijana Buendiju i njegovog imenjaka sa gola Martineza.

Njih dvojica su dobili dozvolu da se odmah vrate u Veliku Britaniju i priključe treninzima Aston Vile, što je pomalo iznenađujuće s obzirom na informacije koje su se pojavljivale prethodnih sati. Naime, Totenhem je već najavio kazne za Đovanija Lo Selsa i Kristijana Romera jer su se oglušili o preporuku kluba da ne putuju u Južnu Ameriku, dok su Buendija i Martinez uredno imali dozvolu da se priključe svojim reprezentativnim kolegama. Na kraju će dvojac Aston Vile kući, dok Romero i Lo Selso ostaju da odrade i utakmicu protiv Bolivije.

Fudbalska reprezentacija Argentine
foto: Profimedia

Kako javljaju dobro obavešteni mediji, Buendiju i Martineza po povratku u Veliku Britaniju čeka desetodnevni karantin u - Hrvatskoj! Zašto u Hrvatskoj? Kako se Brazil nalazi na crvenoj listi zemalja, što znači da je izolacija obavezna, ako bi se direktno vratili u Veliku Britaniju čekao bi ih karantin od dve sedmice. Ovako, u Hrvatskoj će biti u izolaciji "samo" deset dana. Svakako propustiće gostovanje Čelsiju u subotu, ali bi trebalo da budu u protokolu za meč s Evertonom na Vila Parku 18. septembra. Buendija i Martinez će biti u Splitu, gde će moći potpuno normalno da treniraju tokom deset dana karantina. Doduše, individualno.

Za Romera i Lo Selsa se još ne zna da li će morati u karantin po povratku iz domovine, ali oni izvesno neće biti u planu Nuna Espirito Santa za mali gradski derbi i gostovanje Kristal Palasu u subotu.

Podsetimo, derbi Južne Amerike u kvalifikacijama za Mundijal naredne godine prekinut je u 5. minutu pošto su policija i predstavnici zdravstvenih vlasti ušli na teren s namerom da deportuju četvorku koja je po ulasku u Brazil lažno prijavila da nije boravila u Velikoj Britaniji tokom poslednje dve sedmice kako bi izbegla dvonedeljni karantin. Upravo iz tog razloga selektor Brazila Tite nije mogao da računa ni na jednog igrača iz Premijer lige.

Iako su u brazilskom timu želeli da se utakmica nastavi, to nije učinjeno i posle sat vremena neizvesnosti Argentina je napustila stadion i zaputila se kući.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.