NAGRADA ZA DOBAR RAD I EKIKASNOST NA TERENU: Fudbaler Partizan u trci za "zlatnu loptu"!
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

ko bi se tome nadao

NAGRADA ZA DOBAR RAD I EKIKASNOST NA TERENU: Fudbaler Partizan u trci za "zlatnu loptu"!

Na dosadašnjih šest duela u Superligi, ubojiti napadač nije se upisao u listu strelaca samo protiv Vojvodine u drugom kolu

Objavljeno:

Partizan je odlično započeo fudbalsku sezonu 2021/2022, najviše zahvaljujući napadaču Rikardu Gomešu (29).

Sa dva pogotka protiv Radničkog iz Niša, u poslednjoj utakmici pred reprezentativnu pauzu, centarfor sa Zelenortskih Ostrva je stigao do "kote osam" i odmakao Đuri Zecu iz TSC na čelu liste strelaca Superlige Srbije (šest). Trenutno je ofanzivac crno-belih najefikasniji igrač u svim evropskim ligama, koje su počele u julu ili avgustu, i igraju u ritmu jesen-proleće. Ukupno je 16. u poretku za evropsku "Zlatnu kopačku".

Očigledno, crno-bela boje prijaju Gomešu, koji je u dosadašnjih 12 mečeva skoro dostigao celokupan učinak u prethodne dve ligaške sezone u Šarjahu, Kalbi i Erzurumu (12 golova). Pored osam superligaških golova, dodao je još tri u kvalifikacijama za Ligu konferencije i bio jedan od najzaslužnijih za plasman vicešampiona Srbije u grupnu fazu.

FK Partizan, Rikardo Gomeš
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Bio je učinkovit Gomeš i u svom prvom mandatu u Humskoj, postigavši 26 pogodaka na 49 mečeva u sezoni 2018/2019, zauzevši drugu poziciju na listi strelaca naše lige. Dobrim igrama obezbedio je crno-belima tri miliona evra za transfer u Šarjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Međutim, prethodne dve sezone je tavorio i bio je daleko od prepoznatljive forme, tokom kojih je odigrao 50 mečeva.

Na dosadašnjih šest duela u Superligi, ubojiti napadač nije se upisao u listu strelaca samo protiv Vojvodine u drugom kolu. Po dva puta je pogađao metu protiv Proletera, Kolubare i Nišlija, da bi jednom bio precizan u duelima sa Novim Pazarom i Voždovcem. Ukoliko bi nastavio ovim prosekom, stigao bi na kraju sezone do neverovatne brojke od skoro 50 golova. Partizan je ubedljivo najefikasnija ekipa u ligi sa 22 gola.

FK Partizan, Rikardo Gomeš
foto: Starsport©

Trenutni lider u trci za "Zlatnu kopačku" je Ohi Omoižuanfo (27), koji je za Molde na 15 mečeva postigao 18 golova. Norvežanin će na proleće voditi bitke sa Rikardom u Superligi Srbije, pošto je dogovorio prelazak u Crvenu zvezdu. U "ligama petice", silovito su sezonu započeli Čiro Imobile sa četiri pogotka na dva meča za Lacio, Robert Levandovski je u prva tri duela se pet puta upisao u listu strelaca za Bajern, dok je u Premijer ligi trenutni lider Majkl Antonio iz Vest Hema sa četiri pogotka.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.