BIVŠI REPREZENTATIVAC ENGLESKE U DEPRESIJI: "Sin me pita - Kako to da te nijedan klub ne želi?! Ne znam..."
Foto: Profimedia

totalni sunovrat

BIVŠI REPREZENTATIVAC ENGLESKE U DEPRESIJI: "Sin me pita - Kako to da te nijedan klub ne želi?! Ne znam..."

Kao vezista Arsenala 2011. Džek Vilšir je kao 19-godišnjak impresionirao slavnog Ćavija koji je predvideo da će postati jedan od najboljih vezista na svetu

Objavljeno:

Nekada jedan od najperspektivnijih engleskih fudbalera trenutno je bez kluba. Džek Vilšir je u razgovoru za britanske medije priznao da razmišlja o završetku karijere iako ima samo 29 godina.

Prošlu sezonu nosio je dres Bornmuta za koji je igrao u Čempionšipu i to sa velikim uspehom, ali je uprava "Trešnjica" odlučila da sa njim ne produži saradnju već da mu da ispisnicu.

Džek Vilšir
foto: Profimedia

Upitan da li misli da je možda došao kraj njegovoj profesionalnoj karijeri, Vilšir je rezignirano odgovorio:

- Da, to mi prilično pada na pamet nakon svega... Kad ste u klubu i trenirate svaki dan, probudite se i ako niste u timu, pa čak i ako ste u timu, mislite: 'Dobro, danas moram dobro da treniram. Moram da pokažem menadžeru da sam spreman za vikend'. Ja to nemam. Tako da se u ovom trenutku ujutro budim i razmišljam: 'Dobro, moram negde da odem da treniram'. Obično sam sâm ... OK, trenirao sam sa klubom u predsezoni, ali to je sada gotovo - rekao je.

Sa samo 16 godina dospeo je do prvog tima Arsenala, pa se predviđalo da će doći do samog vrha, naročito posle blistav epartije protiv vezista Barselone u Ligi šampiona 2011. Tada je kao 19-godišnjak impresionirao slavnog Ćavija koji je predvideo da će Džek postati jedan od najboljih vezista na svetu.

Brojne povrede su mu ipak poremetile karijeru i on prvo ostaje bez mesta u Arsenalu, pa i posla uopšte, nakon dvogodišnjeg boravka u Vest Hemu i sada posle kratkog vremena u Bornmutu.

Nekadašnja "desetka" se prisetila trenutka kada ga je njegov devetogodišnji sin Arči pitao zašto nijedan klub nije zainteresovan za njega.

- Moja deca su u godinama u kojima razumeju. Posebno Arči, koji ima devet godina. On zapravo razgovara sa mnom, govoreći: 'Šta je sa MLS -om?' ili 'Zašto ne igraš u La Ligi? On voli fudbal i zna sve o njemu. Teško mu je to objasniti. Kaže mi: 'Kako to da te nijedan klub ne želi?' Ne znam. Ali kako da mu to objasnim? Imaju prijatelje u školi i znate kakva deca mogu biti, prilično brutalna. 'Zašto tvoj tata ne radi? Zar nije dovoljno dobar? Da, to je teško... - ističe tužni Vilšir.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.