SELEKTOR U POSETI BAČKOJ TOPOLI: Šteta što nisam malo mlađi, pa da mogu i ja da treniram u ovim okolnostima (VIDEO)
Foto: Fss.rs

oduševljen VIĐENIM

SELEKTOR U POSETI BAČKOJ TOPOLI: Šteta što nisam malo mlađi, pa da mogu i ja da treniram u ovim okolnostima (VIDEO)

Novi stadion TSC-a otvara se 3. septembra na utakmici protiv Ferencvaroša

Objavljeno: 15:09h

O uslovima u kojima funkcioniše FK TSC iz Bačke Topole čuje se i piše i van granica Srbije, a u ponedeljak se u to lično uverio i selektor našeg A tima Dragan Stojković.

U društvu direktora Stevana Stojanovića i člana stručnog štaba reprezentacije Gorana Đorovića, strateg "Orlova" posetio je Akademiju u Bačkoj Topoli, družio se sa najmlađim polaznicima fudbalske škole i izrazio svoje oduševljenje kompleksom kojim se ne mogu pohvaliti ni mnogo veći i trofejniji klubovi u Evropi:

- Prijatno sam iznenađen posle svega što sam video ovde u Bačkoj Topoli. Sama ideja, infrastruktura, kompletan koncept, sve je na najvišem mogućem nivou. Rekao bih da je to evropski standard. Čestitam svima koji su učestvovali u projektu. Svi žitelji ovog mesta, ali i svi u Srbiji moraju da budu ponosni na Akademiju koju je stvorio TSC - rekao je Stojković i dodao:

- U fudbalu pravila ne postoje. Niko ne može da tvrdi da će neko od ovih klinaca postati fudbalska vedeta, ali je bitno da imaju sjajnu polaznu tačku. Veoma me raduje što vidim da u sklopu sportskog centra postoje i školske učionice, jer svi treba da znaju da obrazovanje i fudbal mogu i moraju zajedno. To se pokazalo i u praksi, čak i u mom slučaju. Ova deca imaju sve uslove da se edukuju i pravilno razvijaju, pa jednog dana možda i zakucaju na vrata prvog tima. Ukoliko ne postanu fudbaleri, sigurno je da će postati dobri ljudi, a to i jeste suština.

Selektor je apostrofirao značaj infrastrukture za razvoj kompletnog fudbalskog pokreta u Srbiji.

- Ako ovako nešto postoji u Bačkoj Topoli, zašto ne bi postojalo i u ostalim mestima širom zemlje. Ovo su primeri koje treba slediti i pratiti. Verujem da su ljudi u Srbiji upoznati sa fenomenalnim uslovima TSC-a, ukoliko nisu treba ih pod hitno informisati. Šteta što nisam malo mlađi, pa da mogu i ja da treniram i učim u ovim okolnostima. Ali šta da se radi, godine ne možemo da vratimo unazad.

Dragan Stojković Piksi
foto: Fss.rs

U ulozi domaćina uvaženim gostima iz Beograda našao se predsednik TSC-a i član IO FSS Janoš Žemberi, koji je selektoru Stojkoviću i direktoru Stojanoviću pokazao i maketu predivnog stadiona koji je kapaciteta 4.700 mesta i koji će zvanično biti otvoren 3. septembra na utakmici protiv Ferencvaroša.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.