ROJ KIN OTKRIO: Bekam nije trebalo da nosi dres broj 7 u Junajtedu, FERGUSON je imao drugačiji plan!
Foto: EPA/Gerry Penny

nije tako predviđeno

ROJ KIN OTKRIO: Bekam nije trebalo da nosi dres broj 7 u Junajtedu, FERGUSON je imao drugačiji plan!

Zanimljivo je da broj 7 koji je postao sinonim za Bekama i koji je niz godina nosio i u reprezentaciji Engleske, nije prvobitno namenjen njemu

Objavljeno: 10:21h

Dejvid Bekam je u bogatoj igračkoj karijeri najveći trag ostavio u Mančester junajtedu, pod vođstvom čuvenog ser Aleksa Fergusona.

Popularni Beks je ponikao u dresu Junajteda, a u prvi tim prebačen je 1993. godine. Za "crvene đavole" je igrao do ljeta 2003. godine nakon čega je je za tada velikih skoro 40 miliona evra prešao u Real Madrid.

Jedan od najpopularnijih sportista prethodne dve decenije, bar u Britaniji, verovatno je zaradio više novca od sponzorskih ugovora nego od ugovora u klubovima.

Dejvid Bekam
foto: Profimedia

Bekam je deo legendarne generacije koja je osvojila sve moguće trofeje u dresu Junajteda, a čuvena sedmica je pritom odigrao skoro 400 utakmica, i postigao 85 golova uz čak 101 asistenciju.

Zanimljivo je da broj 7 koji je postao sinonim za njega i koji je niz godina nosio i u reprezentaciji Engleske, nije prvobitno namenjen Bekamu.

Naime, nekadašnji saigrač Roj Kin otkrio je da je Ferguson imao drugačiji plan, ali na kraju je sedmica ipak završila ispod prezimena Bekam.

Roj Kin
foto: Profimedia

- Biti kapiten je daleko najvažnije, ali bitni su i brojevi na dresovima. Ferguson me jedan dan pozvao u svoju kancelariju i rekao mi da hoće da ja uzmem broj sedam. To sam odbio jer se nisam zamarao koji broj ću da nosim. Na kraju broj je dobio Bekam - rekao je prgavi Irac.

Bekam je prvo u Mančesteru nosio dres sa brojem 24, a u predsezoni 1996. godine nosio je čak "desetku". Ipak, pred početak te sezone došlo je do opisane promene.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.