SMEŠNO I TUŽNO: Fudbaler hteo da golčinu proslavi poljupcem GRBA - ali njega na novom dresu NEMA! (VIDEO)
Foto: Profimedia

bitno da je logo sponzora tu

SMEŠNO I TUŽNO: Fudbaler hteo da golčinu proslavi poljupcem GRBA - ali njega na novom dresu NEMA! (VIDEO)

Puma je ovakve dresove sem za Fener kreirala za mnoge velikane

Objavljeno:

Fenerbahče je slavio minimalnu pobedu nad Helsinkijem u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope, a meč je obeležio jedan smešan, pa i tužan, detalj.

Strelac jedinog gola na utakmici Muhamed Gumuškaja želeo je da stvarno sjajan gol proslavi porukom navijačima koliko voli klub, a to fudbaleri obično rade tako što poljube grb na dresu.

Pokušao je to i mladi Gumuškaja, ali uzalud. Na novim dresovima koje je proizvela Puma, grba nigde nema! Umesto toga, velikim slovima je preko grudi ispisano ime kluba, a ispod toga je logo generalnog sponzora.

Vezista turskog velikana je nekoliko sekundi "prebirao" prstima po majici (dres se odnosi na komplet odleo fudbalera) tražeći grb, pa odustao kad su saigrači prišli da podele slavlje.

Puma je ovakve dresove sem za Fener kreirala za mnoge velikane - Milan, Mančester siti, Borusija Dortmund, Olimpik Marsej, Valensija - a navijači se sprdaju sa istim, dok igrači na promocijama providno "glume" oduševljenje.

Inače, Puma je poznata po inovativnim dizajnima kojima pokušavaju da na tržištu pariraju Najkiju i Adidasu. Tako su 2002. fudbaleri Kameruna osvojili Afrički kup nacija u dresovima bez rukava. Usledila je kazna FIFA-e, ali su iz Pume ubrzo otišli korak dalje.

Na AKN 2004. Kamerunci su nosili jednodelni dres! FIFA je opet reagovala kaznom...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.